Over de community op Kanker.nl

Kom op tegen Kanker werkt samen met haar Nederlandse zusterorganisatie Kanker.nl om tot een levendige community over kanker te komen. De community telt nu al meer dan 32.000 actieve deelnemers. 

Samenwerking

Bekijk dit Nederlandse filmpje, waarin enkele mensen vertellen wat de gespreksgroepen op Kanker.nl voor hen zo belangrijk maakt.

In Vlaanderen krijgen jaarlijks ongeveer 41.000 kanker, in Nederland zijn dat er ongeveer 116.000 per jaar. Dat zijn ruim 150.000 mensen met kanker die een vergelijkbare ervaring delen én dezelfde taal spreken. In de gespreksgroepen op Kanker.nl kunnen mensen met kanker en hun naasten iemand vinden die hetzelfde doormaakt. Bijvoorbeeld iemand met hetzelfde type kanker, dezelfde behandeling of iemand die ook leeft met een kankerpatiënt. 

Door Belgische en Nederlandse lotgenoten samen te brengen, willen we het voor mensen met kanker en naasten gemakkelijker maken om iemand te vinden die meemaakt wat u meemaakt. Ook mensen met een zeldzame kanker, of een minder voorkomende nevenwerking enz. kunnen hier lotgenoten vinden en ervaringen uitwisselen. 

De community is een initiatief van Kanker.nl. Kom op tegen Kanker werkt samen met haar Nederlandse zusterorganisatie om tot levendige gesprekken over kanker te komen. De community telt al meer dan 32.000 actieve deelnemers.

Community

• Vindt iemand die in dezelfde situatie zit als u. 
• Lees ervaringen van anderen. 
• Stel uw vraag aan lotgenoten. 

U vindt het onder de ‘gespreksgroepen’. Die zijn bedoeld voor mensen met kanker en mensen uit hun omgeving: partners, (groot)ouders, broers en zussen, vrienden. Er zijn gespreksgroepen per type kanker en over een bepaald thema, bijvoorbeeld over bewegen en fysiek herstel, over de gevolgen van chemotherapie, voor naasten,  over niet meer beter worden enz.

Laat u niet afschrikken door de term ‘gespreksgroepen’: u hoeft daar helemaal niet zelf iets te schrijven, u kunt ook gewoon lezen wat anderen vertellen over hun kanker, hun behandeling of hoe ze ermee leven.  

Deze community wordt van heel nabij opgevolgd door meer dan 55 moderatoren. Ook enkele Belgische moderatoren werken mee, zodat vragen over de Belgische hulp- en zorgverlening een passend antwoord krijgen. Ze is vlot toegankelijk vanop smartphone, tablet of pc. Let wel: dit is geen community van artsen en andere hulpverleners, wel van lotgenoten. Kanker.nl zet heel sterk in op privacy en veiligheid. Lees hier meer over de privacyregeling.