Ondersteunende activiteiten

Kanker vraagt niet enkel een medische behandeling. Ook de verdere ondersteuning is van groot belang, zowel voor patiënten als voor hun naasten. Infosessies, praatcafés, cursussen … voor heel veel mensen zijn ze een enorme hulp in het begrijpen van en het omgaan met hun ziekte.

Infosessie kleur- en stijladvies. Foto: KotK/Lieven Van Assche Infosessie kleur- en stijladvies. Foto: KotK/Lieven Van Assche

Het aanbod van individuele en groepsactiviteiten voor mensen met kanker en hun naasten, georganiseerd door ziekenhuizen, ziekenfondsen, lotgenotengroepen, Kom op tegen Kanker, zorginstanties … is ruim in Vlaanderen. 

Type activiteiten

Er worden over alle mogelijke onderwerpen activiteiten georganiseerd. Een greep uit het aanbod: 

Speciale doelgroepen

Hoe slecht ik mij vooraf ook voelde, aan het einde van de workshop ging ik naar huis met een voldaan gevoel. Bezig zijn met de leuke kanten van het leven heeft mijn optimisme weer aangescherpt. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het mijn leven veranderd heeft.
Anny, 63

Lees hier meer over enkele doelgroepen waarvoor Kom op tegen Kanker bijzondere aandacht heeft en activiteiten organiseert:

Een activiteit zoeken

Bekijk wat er vandaag en de komende tijd te doen is in de agenda van activiteiten! U kunt er fijner zoeken op regio, datum, organisator, type activiteit… Vul uw voorkeuren in en u vindt vast en zeker een activiteit waar u iets aan kunt hebben.

Meer informatie