Make-up wil het mooie en het karakteristieke van een gezicht versterken en onregelmatigheden verdoezelen. Een mooie opmaak valt niet op en vormt een harmonisch geheel.

Make-up

Uiteraard is het aanbrengen van make-up geen verplichting! En als u geen lippenstift of mascara gebruikte voor de tijd dat u ziek werd, dan moet u dat nu ook niet doen als u zich daar niet goed bij voelt. Als u verkiest om uw huid enkel goed te verzorgen, dan is dat prima! Een goede verzorging zal u zeker een goed gevoel geven.

Maar misschien kunt u toch eens iets uitproberen? Niets te opvallend om te starten. Kom verrassend uit de hoek, voor de anderen maar vooral voor uzelf! En niets belet u om de make-up ook meteen weer te verwijderen als het resultaat niet zou meevallen!

De stappen die u achtereenvolgens kunt zetten, zijn: corrector, fond de teint, blush, oogmake-up, lippen, poeder.

1. Corrector

Met een corrector kunt u eventueel donkere kringen onder de ogen, of vlekken en verkleuringen corrigeren, camoufleren. Kies een corrector die voldoende dekt en bij voorkeur een tint lichter is dan uw fond de teint. Voor een goed resultaat brengt u de corrector aan met een penseel en daarna gebruikt u uw vingers om de corrector in de huid te laten dringen.

2. Fond de teint

Kies een fond de teint die zo dicht mogelijk bij uw huidskleur aansluit.

In tegenstelling tot de zware, dekkende fond de teint van vroeger, bestaan er nu lichte, natuurlijke producten. Kies een fond de teint die zo dicht mogelijk bij uw huidskleur aansluit. Een te donkere kleur fond de teint benadrukt de fijne lijntjes en de rimpels. Een gekleurde dagcrème is een goed alternatief voor de fond de teint, maar zal niet volstaan als u oneffenheden of vlekken wil verbergen.

3. Blush

Blush geeft een natuurlijke, subtiele kleur aan de wangen en brengt meer vitaliteit en energie in de gelaatsuitdrukking. Blush wordt, afhankelijk van de gelaatsvorm, aangebracht op de jukbeenderen of net eronder, zeker niet lager dan de neus en niet verder naar het midden van het gelaat dan de buitenste hoek van de oogiris.

Met blush kunt u twee effecten bekomen. Wanneer u de blush verticaal aanbrengt, best van beneden naar boven, dan versmalt het gelaat. Horizontaal aangebrachte blush maakt het gezicht breder.

4. Oogmake-up

Oogschaduw: harmonie is belangrijk

Zeker als uw wimpers uitgevallen zijn, kunt u uw ogen misschien een beetje extra aandacht geven.

U hebt de keuze tussen heel veel kleuren. Men mag niet merken waar een kleur begint en waar een kleur eindigt, de kleuren moeten in mekaar vervagen. Hou er wel rekening mee dat wat u licht kleurt, als het ware naar voren komt en vergroot. Een donkere kleur heeft het omgekeerde effect. Gezwollen oogleden kleurt u dus het best donker. Zeker als uw wimpers uitgevallen zijn, kunt u uw ogen misschien een beetje extra aandacht geven. De kleuren die u gewoonlijk gebruikt, zullen zonder wimpers of wenkbrauwen wel een ander effect hebben. Gebruik het best geen te harde kleuren.

Mascara

Mascara

Mascara doet de wimpers langer en voller lijken.

Tips:

  • Hebt u een vermoeide oogopslag? Maak dan enkel de bovenste wimpers op en laat de onderste wimpers vrij van mascara.
  • Kiest u voor een warme uitstraling? Gebruik dan zwartbruine of donkerbruine mascara. Zwarte en donkerblauwe mascara zorgen voor een koeler effect.

Oog- en wenkbrauwpotlood

Een oogpotlood benadrukt de oogomtrek, maar niet iedereen verdraagt het contact zo dicht bij het oog. Als u er zich niet gemakkelijk bij voelt, doet u het beter niet. Met een wenkbrauwpotlood kunt u de wenkbrauwen bijtekenen.

5. Lippen

U kunt de contouren met een lippenpotlood corrigeren en vervolgens met een lippenpenseel de lippen opvullen. De kleur houdt langer als u de lippen eerst poedert en vervolgens de lippenstift aanbrengt. Als bijwerking van de behandelingen hebt u misschien een droge mond. Daardoor kunnen de lippen ook droog zijn en is een hydraterende balsem welkom.

6. Poeder

Poederborstels

Poeder fixeert de make-up. Breng het lichtjes aan over de make-up. Kies de kleur van het poeder niet donkerder dan de fond de teint. Er bestaat ook kleurloos poeder dat enkel een mat effect geeft. Gebruik poeder met mate, want te veel poeder accentueert de rimpels en maakt oneffenheden zichtbaarder.

Neem royaal poeder met de borstel op en klop er dan even mee zodat het overtollige poeder er afvalt. Kies poeder met mineralen want die is licht en droogt de gevoelige huid niet uit!