Think Blue Vlaanderen

We zijn een organisatie van vrijwilligers voor mannen die in hun leven geconfronteerd worden met prostaatkanker en voor hun partners. We werken op dit moment vooral in West-Vlaanderen.

Prostaatkanker is een dikwijls voorkomende ziekte, maar spreken over de aandoening is nog steeds voor veel mannen taboe. Het regelmatige contact met lotgenoten, het luisterend oor, de hoopvolle gesprekken... zijn allemaal zaken die een belangrijke meerwaarde bieden.

Wat doen we?

  • Maandelijkse voordrachten
  • Aparte ontmoetingsmomenten voor de vrouwen van prostaatkankerpatiënten... dankzij Carine, Anne, Anne-Marie en expertverpleegkundige urologie Sophie.

Elke prostaatkankerpatiënt kan gratis lid worden van onze vereniging. Naasten kunnen onze organisatie als sympathiserend lid ondersteunen.

Contactgegevens

Think Blue Vlaanderen

Sikkelstraat 38, 8000 Brugge Bekijk in Google maps

Forum

Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019

Dag Rudi,

Ik weet niet of het aan de locatie ligt hoor  ;)? Er is sinds augustus veel aandacht aan deze info-avond gegeven door de urologen zelf, verplegend personeel, op de schermen in de wachtruimtes door 5 bekende Antwerpse ziekenhuizen... KomOpTegenKanker heeft hier reclame rond gemaakt,...
Prostaatkanker blijft toch een beetje in de taboesfeer bij mannen. (en ik begrijp dit ook wel)

Een maand geleden is op deze locatie (met veel minder aandacht voor de avond) een infomoment rond borstkanker geweest. Er waren toen 50 (ex)kankerpatiënten komen opdagen.
Vrouwen gaan hier anders mee om als wij denk ik.

Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019

Brasschaat is nu ook niet bepaald makkelijk te bereiken vanuit het binnenland ( Limburg ) zou zoiets niet beter doorgaan waar iedereen ook met het openbaar vervoer geraakt .
Ergens in het centrum van bv Antwerpen of andere stad .

Groeten,Rudi