Think Blue Vlaanderen

We zijn een organisatie van vrijwilligers voor mannen die in hun leven geconfronteerd worden met prostaatkanker en voor hun partners. We werken op dit moment vooral in West-Vlaanderen.

Prostaatkanker is een dikwijls voorkomende ziekte, maar spreken over de aandoening is nog steeds voor veel mannen taboe. Het regelmatige contact met lotgenoten, het luisterend oor, de hoopvolle gesprekken... zijn allemaal zaken die een belangrijke meerwaarde bieden.

Wat doen we?

  • Maandelijkse voordrachten
  • Aparte ontmoetingsmomenten voor de vrouwen van prostaatkankerpatiënten... dankzij Carine, Anne, Anne-Marie en expertverpleegkundige urologie Sophie.

Elke prostaatkankerpatiënt kan gratis lid worden van onze vereniging. Naasten kunnen onze organisatie als sympathiserend lid ondersteunen.

Contactgegevens

Think Blue Vlaanderen

Sikkelstraat 38, 8000 Brugge Bekijk in Google maps

Forum

Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....

Heeft er van jullie iemand soms een tip wat er te doen valt tegen de vapeurs/opvliegers??? Bij de vorige hormonenkuur ( weet de naam niet meer) had ik er ook wel maar nu zijn ze veel heftiger, bijna elke nacht wordt ik een keer of 5 wakker dat het dan zo warm is en overdag ook.
Blijven die vapeurs/opvliegers zo opkomen of verminderen ze na een tijdje als je lichaam zich misschien eerst nog moet aanpassen aan de hormonen?

Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....

Op 18/10 moet ik terug naar de uroloog voor mijn volgende spuit, een weekje ervoor moet ik dan bloed laten trekken en we zijn wel benieuwd hoe de waarden dan zullen zijn. Ook weten we nu niet of het blijvend is om de 3 maand die spuit of indien de PSA waarde goed is er een pauze tussenkomt.

We hebben een paar weken geleden ook vernomen dat een buurman ook prostaatkanker heeft, maar redelijk al uitgezaaid op zijn buikvlies. Opereren doen ze niet (volgens de arts is hij al te oud) dan was er gezegd om te bestralen maar omdat het te breed uitgezaaid is gaan ze heel binnenkort beginnen met chemo. Hij heeft ondertussen ook al Zoladex