Borstkanker Vlaanderen

Borstkanker Vlaanderen verenigt alle lotgenotengroepen van borstkankerpatiënten. Als samenwerkingsverband willen wij de belangen van mensen met borstkanker behartigen op verschillende niveaus en groepsoverschrijdende activiteiten organiseren. Wij organiseren zelf geen individueel lotgenotencontact, daarvoor kunt u terecht bij een van onze lotgenotengroepen in uw regio.

Wat doen we?

  • Samen kunnen we meer patiënten bereiken, we leren van elkaar en hebben meer mogelijkheden om grotere evenementen in te richten. Samen staan we sterker om aan belangenverdediging te werken
  • Moeilijk bereikbare patiënten kunnen we als grote groep meer aandacht geven, waardoor we op de noden van bijna elke patiënt kunnen inspelen.

Over ons

Actieve samenwerking tussen de bestaande lotgenotengroepen, dat is de missie van Borstkanker Vlaanderen. Met de steun van Kom op tegen Kanker besloten elf lotgenotengroepen om samen Borstkanker Vlaanderen op te richten. Hoewel het belangrijk is dat elke groep zijn onafhankelijkheid behoudt en zijn actuele werking verder ontplooit, biedt deze samenwerking heel wat meerwaarde voor de borstkankerpatiënten.

Contactgegevens

Borstkanker Vlaanderen

Zijpstraat 15, 3220 Holsbeek Bekijk in Google maps

Forum

Re: Borstprothese op maat

Dag Lien,

Ik zou je graag helpen, maar kan pas binnen een kleine maand deelnemen aan je enquete daar ik twee weken geleden pas geopereerd bent.
Momenteel heb ik nog een voorlopige prothese en moet ik wachten tot het litteken genezen is om mijn siliconen prothese te bestellen.
Daarom volgende vraag : wat is je deadline ?

Groetjes,
Sandra

Ervaring PC

Hallo,
Een half jaar geleden heb ik een borstamputatie ondergaan wegens een hormoongevoelige borstkanker. Er werd een expander geplaatst. Ik had geen chemo en bestraling nodig. Na enkele consultaties bij mijn huidige PC , second opinion  PC en advies van de HA, heb ik nu de keuze gemaakt een diepflap te laten doen, ik zal daarna waarschijnlijk nog lippofilling moeten ondergaan. Ik besef dat het een zware ingreep is en ben er wel bang voor maar ik ga mij erop instellen en me goed voorbereiden;
Ik ben zoekende naar lotgenoten die zich voor een diepflap door PC Maarten Doornaert in Zottegem lieten opereren. Hoe heb je dit ervaren?