Stomavereniging regio Antwerpen

Stomavereniging regio Antwerpen vzw  is een groep voor lotgenoten-stomadragers. We verstrekken informatie en bieden hulp aan (nieuwe) stomadragers, aan hun partners, familie en vrienden.

Onze doelstelling: personen met een stoma (indien mogelijk nog voor de operatie) bijstaan en hen helpen om een zo normaal mogelijk leven te hernemen. Ook sympathisanten en professionelen kunnen bij ons terecht.

Wat doen we?

  • Individuele gesprekken, telefonisch, per mail of in groep
  • Informatie over stoma-apparatuur
  • Sociale en psychologische begeleiding
  • Emotionele steun, vooral door contacten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt
  • Culturele en recreatieve evenementen zoals uitstappen, toneelvoorstellingen, gezellig samenzijn, meerdaagse reizen, kerstfeest  ...
  • Informatiebrochures  ColostomaIleostoma, Urostoma, Mogen we u helpen en driemaandelijks tijdschrift Samen Vooruit.

Onze bezoekdienst bestaat uit personen die zelf al een aantal jaren stomadrager zijn en die nieuwe stomadragers gaan bezoeken in het ziekenhuis of thuis. Deze bezoeken gebeuren enkel op aanvraag. Onze ‘bezoekers’ of ‘ervaringsdeskundigen’ kunnen uit eigen ondervinding antwoord geven op vele praktische vragen en zo een waardevolle aanvulling bieden op de professionele hulpverlening. Ze hebben allemaal een opleidingscursus gekregen en volgen geregeld bijscholingen.

Contactgegevens

Stomavereniging regio Antwerpen

Ooststatiestraat 163, 2550 Kontich Bekijk in Google maps

Forum

Behandeling Cetuximab voor uitzaaiingen lever?

Hallo daar,
Ik weet niet hoe actief dit platform nog is gezien de laatste data van de berichten, maar doe een poging tot aanzet reactie hier.

Heeft er nog iemand ervaring met behandeling van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever en behandeling met Cetuximab/Zelboraf/ Cotellic?

Ben er zelf heel slecht van met zware huidreacties, ontstoken gewrichten/pezen, misselijkheid en rare onderhuidse rode zwellingen.
Mochten er nog lotgenoten zijn met ervaringen en tips dan hoor ik die graag.

June

Re: Poliep ontdekt

beste lynxis,effectieve antwoorden op je vragen kan ik je niet geven,want ik ben in behandeling voor borstkanker.Maar ik begrijp je bezorgdheid wel helemaal.Ook ik krijg nu nog,negen jaar nà mijn operatie die opmerking " alles is achter de rug,je bent genezen,het is voorbij".Neen,eens geconfronteerd met deze ziekte is het nooit voorbij.Wat mij veel heeft geholpen in het aanvaarden,verwerken,een plaatsje geven,... is praten met een begripvolle psychologe en vooral de steun en het luisterend oor hier op het forum.
Ik zend je veel goede moed en positieve kracht.Je mag me ook altijd een privé sturen,als je daar nood aan hebt