Stomavereniging regio Antwerpen

Stomavereniging regio Antwerpen vzw  is een groep voor lotgenoten-stomadragers. We verstrekken informatie en bieden hulp aan (nieuwe) stomadragers, aan hun partners, familie en vrienden.

Onze doelstelling: personen met een stoma (indien mogelijk nog voor de operatie) bijstaan en hen helpen om een zo normaal mogelijk leven te hernemen. Ook sympathisanten en professionelen kunnen bij ons terecht.

Wat doen we?

  • Individuele gesprekken, telefonisch, per mail of in groep
  • Informatie over stoma-apparatuur
  • Sociale en psychologische begeleiding
  • Emotionele steun, vooral door contacten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt
  • Culturele en recreatieve evenementen zoals uitstappen, toneelvoorstellingen, gezellig samenzijn, meerdaagse reizen, kerstfeest  ...
  • Informatiebrochures  ColostomaIleostoma, Urostoma, Mogen we u helpen en driemaandelijks tijdschrift Samen Vooruit.

Onze bezoekdienst bestaat uit personen die zelf al een aantal jaren stomadrager zijn en die nieuwe stomadragers gaan bezoeken in het ziekenhuis of thuis. Deze bezoeken gebeuren enkel op aanvraag. Onze ‘bezoekers’ of ‘ervaringsdeskundigen’ kunnen uit eigen ondervinding antwoord geven op vele praktische vragen en zo een waardevolle aanvulling bieden op de professionele hulpverlening. Ze hebben allemaal een opleidingscursus gekregen en volgen geregeld bijscholingen.

Contactgegevens

Stomavereniging regio Antwerpen

Ooststatiestraat 163, 2550 Kontich Bekijk in Google maps

Community

Bent u benieuwd naar het verhaal van anderen? Wilt u zelf uw ervaringen delen? Vind in de online community van Kanker.nl iemand die hetzelfde doormaakt als u.