Stomavereniging Brugge - Roeselare

Wij zijn een lotgenotengroep die zich richt tot stomadragers en hun familie en vrienden in de regio's Brugge en Roeselare.

Wat doen we?

  • Via tweemaandelijkse samenkomsten proberen wij lotgenoten samen te brengen in een ongedwongen sfeer. Deze bijeenkomsten hebben meestal een heel ontspannend karakter. We nodigen sprekers uit (bijv. een diëtist of een vertegenwoordiger in stomamateriaal), organiseren ontspanningsnamiddagen, een uitstap of een etentje en proberen een klankbord te zijn en oplossingen te zoeken voor de noden van stomadragers.
  • Het accent bij ons ligt op sociaal contact: een deugddoende babbel, een helpende hand of een luisterend oor.
  • Wij bieden geen oplossingen voor medische problemen maar kleine ongemakken en problemen van stomadragers worden heel dikwijls opgelost in onderling contact. Lotgenoten geven ook heel wat praktische tips aan elkaar door.
  • Via een driemaandelijks ledenblad worden onze leden uitgenodigd op onze bijeenkomsten en ontvangen ze informatie over nieuwe ontwikkelingen in de stomazorg.
  • We onderhouden nauwe contacten met andere stomaverenigingen, Kom op tegen Kanker, Vlas, VLPP en firma’s van stomamateriaal.

Onze vereniging werd in 1978 opgericht door Josephine Celis. Het huidige bestuur bestaat uit: erevoorzitter Josephine Celis, voorzitter Jef Swimberghe en ondervoorzitter Ghislain Van Wassenhove.

Contactgegevens

Stomavereniging Brugge - Roeselare

Vizierstraat 66, 8000 Brugge Bekijk in Google maps

Forum

Behandeling Cetuximab voor uitzaaiingen lever?

Hallo daar,
Ik weet niet hoe actief dit platform nog is gezien de laatste data van de berichten, maar doe een poging tot aanzet reactie hier.

Heeft er nog iemand ervaring met behandeling van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever en behandeling met Cetuximab/Zelboraf/ Cotellic?

Ben er zelf heel slecht van met zware huidreacties, ontstoken gewrichten/pezen, misselijkheid en rare onderhuidse rode zwellingen.
Mochten er nog lotgenoten zijn met ervaringen en tips dan hoor ik die graag.

June

Re: LARS syndroom na endeldarmkanker

Ik ben een 50jarige vrouw die 13 jaar geleden is geopereerd aan endeldarmkanker. Heb een tijdelijk stoma gehad, vooraf aan de operatie bestraald en na de operatie chemotherapie gekregen. Gelukkig ben ik er nog. Ondanks dat ik de afgelopen 13 jaar al problemen ondervind van mijn ontlasting.. (Diarree, frequentie, aanslag op het sociale leven, enz) ben ik dankbaar dat mij ook een hoop narigheid bespaart is gebleven. Wanneer ik jullie klachten lees dan weet ik dat het nog veel vervelender voor me had kunnen zijn. Na 13 jaar heb ik op dit forum ook weer veel nieuwe dingen geleerd:zo wist ik niet dat 'onze' klachten waren ondergebracht