Stomavereniging Brugge - Roeselare

Wij zijn een lotgenotengroep die zich richt tot stomadragers en hun familie en vrienden in de regio's Brugge en Roeselare.

Wat doen we?

  • Via tweemaandelijkse samenkomsten proberen wij lotgenoten samen te brengen in een ongedwongen sfeer. Deze bijeenkomsten hebben meestal een heel ontspannend karakter. We nodigen sprekers uit (bijv. een diëtist of een vertegenwoordiger in stomamateriaal), organiseren ontspanningsnamiddagen, een uitstap of een etentje en proberen een klankbord te zijn en oplossingen te zoeken voor de noden van stomadragers.
  • Het accent bij ons ligt op sociaal contact: een deugddoende babbel, een helpende hand of een luisterend oor.
  • Wij bieden geen oplossingen voor medische problemen maar kleine ongemakken en problemen van stomadragers worden heel dikwijls opgelost in onderling contact. Lotgenoten geven ook heel wat praktische tips aan elkaar door.
  • Via een driemaandelijks ledenblad worden onze leden uitgenodigd op onze bijeenkomsten en ontvangen ze informatie over nieuwe ontwikkelingen in de stomazorg.
  • We onderhouden nauwe contacten met andere stomaverenigingen, Kom op tegen Kanker, Vlas, VLPP en firma’s van stomamateriaal.

Onze vereniging werd in 1978 opgericht door Josephine Celis. Het huidige bestuur bestaat uit: erevoorzitter Josephine Celis, voorzitter Jef Swimberghe en ondervoorzitter Ghislain Van Wassenhove.

Contactgegevens

Stomavereniging Brugge - Roeselare

Vizierstraat 66, 8000 Brugge Bekijk in Google maps

Community

Bent u benieuwd naar het verhaal van anderen? Wilt u zelf uw ervaringen delen? Vind in de online community van Kanker.nl iemand die hetzelfde doormaakt als u.