Stomavereniging Brugge - Roeselare

Wij zijn een lotgenotengroep die zich richt tot stomadragers en hun familie en vrienden in de regio's Brugge en Roeselare.

Wat doen we?

  • Via tweemaandelijkse samenkomsten proberen wij lotgenoten samen te brengen in een ongedwongen sfeer. Deze bijeenkomsten hebben meestal een heel ontspannend karakter. We nodigen sprekers uit (bijv. een diëtist of een vertegenwoordiger in stomamateriaal), organiseren ontspanningsnamiddagen, een uitstap of een etentje en proberen een klankbord te zijn en oplossingen te zoeken voor de noden van stomadragers.
  • Het accent bij ons ligt op sociaal contact: een deugddoende babbel, een helpende hand of een luisterend oor.
  • Wij bieden geen oplossingen voor medische problemen maar kleine ongemakken en problemen van stomadragers worden heel dikwijls opgelost in onderling contact. Lotgenoten geven ook heel wat praktische tips aan elkaar door.
  • Via een driemaandelijks ledenblad worden onze leden uitgenodigd op onze bijeenkomsten en ontvangen ze informatie over nieuwe ontwikkelingen in de stomazorg.
  • We onderhouden nauwe contacten met andere stomaverenigingen, Kom op tegen Kanker, Vlas, VLPP en firma’s van stomamateriaal.

Onze vereniging werd in 1978 opgericht door Josephine Celis. Het huidige bestuur bestaat uit: erevoorzitter Josephine Celis, voorzitter Jef Swimberghe en ondervoorzitter Ghislain Van Wassenhove.

Contactgegevens

Stomavereniging Brugge - Roeselare

Vizierstraat 66, 8000 Brugge Bekijk in Google maps

Forum

Behandeling Cetuximab voor uitzaaiingen lever?

Hallo daar,
Ik weet niet hoe actief dit platform nog is gezien de laatste data van de berichten, maar doe een poging tot aanzet reactie hier.

Heeft er nog iemand ervaring met behandeling van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever en behandeling met Cetuximab/Zelboraf/ Cotellic?

Ben er zelf heel slecht van met zware huidreacties, ontstoken gewrichten/pezen, misselijkheid en rare onderhuidse rode zwellingen.
Mochten er nog lotgenoten zijn met ervaringen en tips dan hoor ik die graag.

June

Re: Poliep ontdekt

beste lynxis,effectieve antwoorden op je vragen kan ik je niet geven,want ik ben in behandeling voor borstkanker.Maar ik begrijp je bezorgdheid wel helemaal.Ook ik krijg nu nog,negen jaar nà mijn operatie die opmerking " alles is achter de rug,je bent genezen,het is voorbij".Neen,eens geconfronteerd met deze ziekte is het nooit voorbij.Wat mij veel heeft geholpen in het aanvaarden,verwerken,een plaatsje geven,... is praten met een begripvolle psychologe en vooral de steun en het luisterend oor hier op het forum.
Ik zend je veel goede moed en positieve kracht.Je mag me ook altijd een privé sturen,als je daar nood aan hebt