Stomaclub Oostende

We zijn allen vrijwilligers/stomadragers die ondervonden hebben dat niet alleen vrienden en familie, maar ook lotgenoten een belangrijke rol kunnen spelen in de aanvaarding van je toestand. Elke stomadrager zit met vragen over zijn of haar toekomst en levenskwaliteit. Lotgenoten kunnen hierop antwoord geven, of het nu tijdens een bijeenkomst is, privé, per e-mail, telefoon, …

Wat doen we?

  • We bieden lotgenotencontact
  • We werken mee aan de tweejaarlijkse Stomadag Vlaanderen
  • We plannen uitstapjes
  • We organiseren een jaarlijks banket n.a.v. de algemene vergadering
  • We bezoeken nieuwe patiënten op hun vraag of op vraag van een arts of verpleegkundige
  • We verspreiden ons ‘Vademecum voor Stomadragers’ (176 bladzijden informatie), aan te vragen tegen betaling van 4 euro verzendingskosten

Wij zijn geen vervanging van de professionele hulpverlening, we zijn een aanvulling. Natuurlijk zijn we er niet alleen voor de stomadragers, ook hun partners, vrienden, familie zijn welkom. Tenslotte kunnen zij ook behoefte hebben aan een luisterend en begripvol oor; ook van andere partners. Het spreekt vanzelf dat professionelen ook welkom zijn. We hebben contact met andere verenigingen, werken mee aan infodagen, voordrachten, enz … Tijdens de lotgenotencontactdagen stellen firma’s producten voor.

Contactgegevens

Stomaclub Oostende

Kruidenstraat 3, 8400 Oostende Bekijk in Google maps

Forum

Behandeling Cetuximab voor uitzaaiingen lever?

Hallo daar,
Ik weet niet hoe actief dit platform nog is gezien de laatste data van de berichten, maar doe een poging tot aanzet reactie hier.

Heeft er nog iemand ervaring met behandeling van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever en behandeling met Cetuximab/Zelboraf/ Cotellic?

Ben er zelf heel slecht van met zware huidreacties, ontstoken gewrichten/pezen, misselijkheid en rare onderhuidse rode zwellingen.
Mochten er nog lotgenoten zijn met ervaringen en tips dan hoor ik die graag.

June

Re: Poliep ontdekt

beste lynxis,effectieve antwoorden op je vragen kan ik je niet geven,want ik ben in behandeling voor borstkanker.Maar ik begrijp je bezorgdheid wel helemaal.Ook ik krijg nu nog,negen jaar nà mijn operatie die opmerking " alles is achter de rug,je bent genezen,het is voorbij".Neen,eens geconfronteerd met deze ziekte is het nooit voorbij.Wat mij veel heeft geholpen in het aanvaarden,verwerken,een plaatsje geven,... is praten met een begripvolle psychologe en vooral de steun en het luisterend oor hier op het forum.
Ik zend je veel goede moed en positieve kracht.Je mag me ook altijd een privé sturen,als je daar nood aan hebt