Stoma Ilco (alle regio's)

Stoma Ilco vzw is een lotgenotengroep van, voor en door stomadragers met regiowerkingen en extra contactpersonen. Stomapatiënten hebben een kunstmatige uitgang van de dikke darm (colostomie), de dunne darm (ileostomie) of de blaas (urostomie). Stoma Ilco vzw wil deze mensen opvangen, helpen en begeleiden om weer een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden.

Stoma Ilco geeft informatie en voorlichting over het dagelijks leven met een stoma en houdt u op de hoogte van recente ontwikkelingen. We hebben onze eigen bezoekdienst, die u thuis of zelfs al in het ziekenhuis kan opzoeken. Al onze bezoekers zijn vrijwilligers en lotgenoten die al vele jaren met een stoma leven.

Stoma Ilco vzw is een koepelorganisatie bestaande uit 3 regiowerkingen en daarnaast nog 5 contactpersonen 

Wat doen de regiowerkingen?

  • zorgen voor lotgenotencontact
  • geven emotionele steun,
  • praktische informatie
  • doen bezoekdienst (in het ziekenhuis, thuis of afgesproken plaats)
  • organiseren bijeenkomsten,
  • ontspanningsactiviteiten,
  • ontmoetingsdagen,
  • doen aan belangenverdediging
  • bieden ondersteuning voor de partners
  • het tijdschrift ‘Stoma-Nieuws’ (verschijnt elk kwartaal. Hierin staan, naast interessante artikels, ook informatie over de werking van onze afdelingen, nationale en plaatselijke voordrachten, conongressen, …

Wat doen de contactpersonen?

Waar er geen regiowerking in de buurt is, is er wel een contactpersoon.​ Deze zijn verspreid over Vlaanderen zodat u als stomadrager kan worden geholpen. Bij de contactpersonen kan u terecht voor telefonische ondersteuning of per e-mail en indien gewenst kan er een lotgenotenbezoek geregeld worden (in het ziekenhuis, thuis of op een afgesproken plaats)

Wenst u ons beter te leren kennen?

Neemt dan contact op met ons via het contactformulier op onze website, per e-mail of telefonisch (alle gegevens hieronder).​

Contactgegevens

Stoma Ilco (alle regio's)

Schepen René de Deckerlaan 25, 9060 Zelzate Bekijk in Google maps

Forum

Behandeling Cetuximab voor uitzaaiingen lever?

Hallo daar,
Ik weet niet hoe actief dit platform nog is gezien de laatste data van de berichten, maar doe een poging tot aanzet reactie hier.

Heeft er nog iemand ervaring met behandeling van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever en behandeling met Cetuximab/Zelboraf/ Cotellic?

Ben er zelf heel slecht van met zware huidreacties, ontstoken gewrichten/pezen, misselijkheid en rare onderhuidse rode zwellingen.
Mochten er nog lotgenoten zijn met ervaringen en tips dan hoor ik die graag.

June

Re: LARS syndroom na endeldarmkanker

Ik ben een 50jarige vrouw die 13 jaar geleden is geopereerd aan endeldarmkanker. Heb een tijdelijk stoma gehad, vooraf aan de operatie bestraald en na de operatie chemotherapie gekregen. Gelukkig ben ik er nog. Ondanks dat ik de afgelopen 13 jaar al problemen ondervind van mijn ontlasting.. (Diarree, frequentie, aanslag op het sociale leven, enz) ben ik dankbaar dat mij ook een hoop narigheid bespaart is gebleven. Wanneer ik jullie klachten lees dan weet ik dat het nog veel vervelender voor me had kunnen zijn. Na 13 jaar heb ik op dit forum ook weer veel nieuwe dingen geleerd:zo wist ik niet dat 'onze' klachten waren ondergebracht