Naboram

Wij zijn een lotgenotenvereniging die al 40 jaar vrouwen mét en na borstkanker bij elkaar brengt. Wij ondersteunen (ex-)borstkankerpatiënten in de regio Antwerpen in de verwerking van hun ziekzijn en patiëntzijn.

Wat doen we?

  • We bieden lotgenotencontact, informatie en praktische tips aan
  • Dat kan individueel: face-to-face, telefonisch of via mail
  • … of in groep, tijdens infosessies, cursussen en praatmiddagen onder lotgenoten
  • Op vraag van de professionele zorgverleners bezoeken wij lotgenoten in de ziekenhuizen van de Antwerpse regio.
  • Wij komen ook op voor de belangen van borstkankerpatiënten met de bedoeling hun levenskwaliteit te verbeteren.

Studies wijzen uit dat lotgenotencontact een gunstige invloed kan hebben: contact met iemand die na borstkanker weer actief in het leven staat, kan een goed voorbeeld zijn. 

Elke lotgenote kan bij ons terecht voor een open gesprek van vrouw tot vrouw. Door een luisterend oor te bieden, geven wij elke lotgenote sociale en emotionele steun. We geven, op vraag van de lotgenote, praktisch advies over het omgaan met het ziekzijn en de gevolgen daarvan. Elke vrouw daarbij in haar eigenheid respecteren, is cruciaal.

Ook partners en mannen met borstkanker kunnen bij ons terecht.

Contactgegevens

Naboram

Sint-Nicolaasplaats 7-8 , 2000 Antwerpen Bekijk in Google maps

Forum

Re: Borstprothese op maat

Dag Lien,

Ik zou je graag helpen, maar kan pas binnen een kleine maand deelnemen aan je enquete daar ik twee weken geleden pas geopereerd bent.
Momenteel heb ik nog een voorlopige prothese en moet ik wachten tot het litteken genezen is om mijn siliconen prothese te bestellen.
Daarom volgende vraag : wat is je deadline ?

Groetjes,
Sandra

Ervaring PC

Hallo,
Een half jaar geleden heb ik een borstamputatie ondergaan wegens een hormoongevoelige borstkanker. Er werd een expander geplaatst. Ik had geen chemo en bestraling nodig. Na enkele consultaties bij mijn huidige PC , second opinion  PC en advies van de HA, heb ik nu de keuze gemaakt een diepflap te laten doen, ik zal daarna waarschijnlijk nog lippofilling moeten ondergaan. Ik besef dat het een zware ingreep is en ben er wel bang voor maar ik ga mij erop instellen en me goed voorbereiden;
Ik ben zoekende naar lotgenoten die zich voor een diepflap door PC Maarten Doornaert in Zottegem lieten opereren. Hoe heb je dit ervaren?