Hedera

Hedera is er om vrouwen en mannen die met borstkanker geconfronteerd zijn of werden, hun partners, familie en omgeving, een riem onder het hart te steken en hen te steunen waar nodig via informatie en gespreksavonden. 

Een bange dag: u krijgt de diagnose borstkanker. Uw hele wereld stort in, er wacht u een lange en harde strijd om deze klap fysiek en mentaal te boven te komen. Weet dat u niet alleen bent om dit gevecht te voeren.

Hedera reikt u de hand en wil samen met u deze strijd draaglijker maken. We hebben het allemaal meegemaakt: operatie, verminking, chemo, bestraling, haaruitval en andere bijwerkingen en gevolgen van de behandeling. Soms ook de harde maar mooie weg van de reconstructie, de lange en moeizame wandeling naar genezing en een nieuw leven. Doe een beroep op ons bij elke stap van deze weg!

Wat doen we?

  • Vrouwen en mannen met borstkanker of hun partners, familie en omgeving een riem onder het hart steken, hen steunen waar nodig via informatie en gespreksavonden
  • Op geregelde tijdstippen houden we een informele, gezellige babbel … zonder enige verplichting
  • Activiteiten zoals wandelingen, relaxatie, knutselen, feestjes, uitstapjes, barbecue, operettebezoek enz.
  • We hebben een besloten Facebookgroep voor als wie nood heeftt aan een schouder, antwoorden zoekt, of lotgenoten. Aanmelden verplicht voor de besloten groep, zodat u voor buitenstaanders onbekend blijft. 

Geef ons de kans om u te steunen, tijdens of na de behandeling. Want een lotgenoot bent u voor de rest van uw leven.

Contactgegevens

Hedera

Victor De Witstraat 54, 2880 Hingene (Bornem) Bekijk in Google maps

Forum

Re: Borstprothese op maat

Dag Lien,

Ik zou je graag helpen, maar kan pas binnen een kleine maand deelnemen aan je enquete daar ik twee weken geleden pas geopereerd bent.
Momenteel heb ik nog een voorlopige prothese en moet ik wachten tot het litteken genezen is om mijn siliconen prothese te bestellen.
Daarom volgende vraag : wat is je deadline ?

Groetjes,
Sandra

Ervaring PC

Hallo,
Een half jaar geleden heb ik een borstamputatie ondergaan wegens een hormoongevoelige borstkanker. Er werd een expander geplaatst. Ik had geen chemo en bestraling nodig. Na enkele consultaties bij mijn huidige PC , second opinion  PC en advies van de HA, heb ik nu de keuze gemaakt een diepflap te laten doen, ik zal daarna waarschijnlijk nog lippofilling moeten ondergaan. Ik besef dat het een zware ingreep is en ben er wel bang voor maar ik ga mij erop instellen en me goed voorbereiden;
Ik ben zoekende naar lotgenoten die zich voor een diepflap door PC Maarten Doornaert in Zottegem lieten opereren. Hoe heb je dit ervaren?