Amazone

Amazone is een onthaalcentrum en lotgenotengroep voor vrouwen met borstkanker die vooral in het Waasland werkt. De begeleiding gebeurt door vrouwen die zelf een operatie hebben ondergaan.

Voor elke vrouw die een dergelijke ingreep ondergaat is het een traumatisch gebeuren. Iemand ontmoeten met dezelfde ervaring doet soms wonderen. Een goede begeleiding helpt omdat vrouwen door een borstoperatie of behandeling aangetast zijn in hun diepste vrouw zijn en in hun gevoel van eigenwaarde.

Ziet u het na ontslag uit het ziekenhuis even niet meer zitten of hebt u nood aan een deugddoende babbel? Bel of mail ons.

Ook voor partners en kinderen is dit een pijnlijk gebeuren,  waar ze soms moeilijk over kunnen of durven praten. Daarom willen wij ook hen helpen. Deze ondersteuning gebeurt na afspraak en in privésfeer.

Wij doen ook aan 'buddywerking',  dit is een persoonlijke begeleiding en opvolging op maat voor (door) een lotgenote in een moeilijke periode.

Amazone organiseert geregeld infonamiddagen in Sint-Niklaas.

Contactgegevens

Amazone

Leopold II-laan, 20, 9100 Sint-Niklaas Bekijk in Google maps

Forum

Borstreconstructie na gedeeltelijke amputatie linkerborst

Toen ik 43 jaar was, is een tumor ontdekt...Geen uitzaaiingen...Maar wel operatie, bestraling. Er kan een borstprothese geplaatst worden onder de borstspier! Maar met filers erbij komt de vraagprijs van de chirurg al tot 3.000,- Euro. Da's niet niks.
Iemand goede ervaringen? Met soort operatie en een echt goede chirurg. P.S.: dr. pl. Chirurg Coenen Cl, of  dr. pl. Chirurg Mertens M. niet zo'n goede ervaring.

Re: 9 okselklieren aangetast

Hey Bonnie, hoe gaat het intussen met jou? We zijn al een jaar verder nu.
Ik denk dat geen enkele dokter een prognose uitspreekt maar hou voor ogen dat borstkanker de best behandelbare kanker is en dat je niet voor niets die chemo krijgt.
Probeer positief te blijven.
Zelf had ik in mei 2018 een hormoongevoelige borstkanker en 4 aangetaste oksel klieren zonder doorbraak.
Als je graag via een andere weg contact neemt, lees ik het wel.
Warme groeten
Nancy