Amazone

Amazone is een onthaalcentrum en lotgenotengroep voor vrouwen met borstkanker die vooral in het Waasland werkt. De begeleiding gebeurt door vrouwen die zelf een operatie hebben ondergaan.

Voor elke vrouw die een dergelijke ingreep ondergaat is het een traumatisch gebeuren. Iemand ontmoeten met dezelfde ervaring doet soms wonderen. Een goede begeleiding helpt omdat vrouwen door een borstoperatie of behandeling aangetast zijn in hun diepste vrouw zijn en in hun gevoel van eigenwaarde.

Ziet u het na ontslag uit het ziekenhuis even niet meer zitten of hebt u nood aan een deugddoende babbel? Bel of mail ons.

Ook voor partners en kinderen is dit een pijnlijk gebeuren,  waar ze soms moeilijk over kunnen of durven praten. Daarom willen wij ook hen helpen. Deze ondersteuning gebeurt na afspraak en in privésfeer.

Wij doen ook aan 'buddywerking',  dit is een persoonlijke begeleiding en opvolging op maat voor (door) een lotgenote in een moeilijke periode.

Amazone organiseert geregeld infonamiddagen in Sint-Niklaas.

Contactgegevens

Amazone

Leopold II-laan, 20, 9100 Sint-Niklaas Bekijk in Google maps

Forum

Re: Borstprothese op maat

Dag Lien,

Ik zou je graag helpen, maar kan pas binnen een kleine maand deelnemen aan je enquete daar ik twee weken geleden pas geopereerd bent.
Momenteel heb ik nog een voorlopige prothese en moet ik wachten tot het litteken genezen is om mijn siliconen prothese te bestellen.
Daarom volgende vraag : wat is je deadline ?

Groetjes,
Sandra

Ervaring PC

Hallo,
Een half jaar geleden heb ik een borstamputatie ondergaan wegens een hormoongevoelige borstkanker. Er werd een expander geplaatst. Ik had geen chemo en bestraling nodig. Na enkele consultaties bij mijn huidige PC , second opinion  PC en advies van de HA, heb ik nu de keuze gemaakt een diepflap te laten doen, ik zal daarna waarschijnlijk nog lippofilling moeten ondergaan. Ik besef dat het een zware ingreep is en ben er wel bang voor maar ik ga mij erop instellen en me goed voorbereiden;
Ik ben zoekende naar lotgenoten die zich voor een diepflap door PC Maarten Doornaert in Zottegem lieten opereren. Hoe heb je dit ervaren?