Amazone

Amazone is een onthaalcentrum en lotgenotengroep voor vrouwen met borstkanker die vooral in het Waasland werkt. De begeleiding gebeurt door vrouwen die zelf een operatie hebben ondergaan.

Voor elke vrouw die een dergelijke ingreep ondergaat is het een traumatisch gebeuren. Iemand ontmoeten met dezelfde ervaring doet soms wonderen. Een goede begeleiding helpt omdat vrouwen door een borstoperatie of behandeling aangetast zijn in hun diepste vrouw zijn en in hun gevoel van eigenwaarde.

Ziet u het na ontslag uit het ziekenhuis even niet meer zitten of hebt u nood aan een deugddoende babbel? Bel of mail ons.

Ook voor partners en kinderen is dit een pijnlijk gebeuren,  waar ze soms moeilijk over kunnen of durven praten. Daarom willen wij ook hen helpen. Deze ondersteuning gebeurt na afspraak en in privésfeer.

Wij doen ook aan 'buddywerking',  dit is een persoonlijke begeleiding en opvolging op maat voor (door) een lotgenote in een moeilijke periode.

Amazone organiseert geregeld infonamiddagen in Sint-Niklaas.

Contactgegevens

Amazone

Leopold II-laan, 20, 9100 Sint-Niklaas Bekijk in Google maps

Forum

Injectie

Na mijn eerste chemo vorige week kreegnik een injectie mee om het aantal witte bloedcellen te stimuleren.  Deze werd gegeven door mijn huisarts.  Mijn vraag is nu of je deze injectie elke behandeling meekrijgt.  Dan kan ik in ieder geval een attest voor thuisverpleging aanvragen.  Mijn huisarts werkt niet op een feestdag en zelf zien ik het niet zitten om deze zelf te injecteren.

Bijwerkingen Nolvadex

Hallo allemaal,

Na mijn buikoperatie in december ( endometriose) en door de nabehandeling met hormonen ( gonapeptyl) heb ik enorm veel last (extra) gekregen van mijn gewrichten en spieren. Ik werd bruusk op mijn menopauze gezet. Naast gewrichtspijn ook immens veel vapeurs.
Hiervoor kreeg ik hormonen maar in februari werd borstkanker vastgesteld bij me. Onmiddellijk moest ik met alles stoppen. Tumor ( klein, niet aggressief, hormoongevoelig) werd reeds weggehaald en heb net mijn bestralingen achter de rug. Vapeurs zijn ondertussen weg omdat ik terug op mijn regels gekomen ben. Nog steeds in behandeling voor gewrichtspijn. Nu