Levertransplantatie

Bij een kleine tumor (kleiner dan 5 cm) en een beperkt aantal tumoren (minder dan 3 elk kleiner dan 3 cm) kan een levertransplantatie overwogen worden, maar dit soort behandeling is niet altijd mogelijk. Het aantal donorlevers is beperkt, de patiënt moet in een goede conditie verkeren en de kans moet groot zijn dat de ziekte niet terugkeert na de transplantatie.

Bij een levertransplantatie verwijdert de chirurg de volledige lever en vervangt die door een donorlever.

Complicaties en risico’s

Een levertransplantatie is een ingrijpende operatie en houdt het risico op ernstige complicaties in. Dat zijn onder meer infecties en problemen met de galwegen. Daarnaast blijft er bij een transplantatie altijd het risico dat de donorlever wordt afgestoten door uw eigen lichaam. Om dat te voorkomen, moet u uw hele leven medicijnen blijven nemen. Daar zijn ook risico’s mee verbonden zoals problemen met de nieren en infecties.

Lotgenotengroepen

Forum

VERMOEDEN EPINDYMOOM CERVICAAL RUGGEMERG

Mijn naam is Erik en ik ben 57 jaar.

Sedert enkele maanden had ik last van paresthesieen (tintelingen) in beide handen.

Er werd een mri-scan genomen van het ruggemerg, later ook met contrastvloeistof.
Er is vermoedelijk een epindimoom aanwezig in het ruggemerg.

Heeft er iemand ervaring met een dergelijke diagnose?

Erik

bloeduitslagen

Dinsdag moet ik met mijn zoon van 12 naar de oncoloog. Hij heeft al 3 jaar periodes met aanvallen van Tachycardie, mydriase, verminderd bewustzijn, hartkloppingen , misselijkheid, duizeligheid, (heel heftige ) vapeurs, migraine,gewrichtspijn.

Hij heeft ook al drie jaar lang diarree en heftige krampen die vaak al optreden terwijl hij zelfs nog aan het eten is. Sinds een 4 tal maanden valt hij ook af (8 kilo nu, hij was wel te zwaar).

De aanvallen komen steeds vaker voor, duren langer (vroeger slechte periode= week of 2 drie, dan weer enkele betere weken. Nu zit hij al 8 weken in zijn slechte periode)  en worden