Jongeren: Emotionele hulp

Kanker maakt soms boos, bang, onzeker ... om nog maar te zwijgen over alle emoties daar tussenin. Lotgenoten, psychologen en heel wat andere initiatieven staan evenwel klaar om het leven met kanker draaglijker te maken.

(Professionele) hulp en lotgenotencontact

  • Op zoek naar een babbel? Of zit je met een vraag of een probleem? Dan kun je bij verschillende hulplijnen terecht.
  • Voor emotionele ondersteuning tijdens en na je behandeling kun je als patiënt of naaste ook terecht bij een psycholoog.
  • Eens kunnen praten of iets samen doen met een leeftijdsgenoot die hetzelfde meemaakt of heeft meegemaakt ... Voor jongeren met kanker zijn er tal van mogelijkheden voor (online) lotgenotencontact en ondersteunende activiteiten.
  • Als jongere kun je ook een beroep doen op een buddy, een vrijwilliger die tijd voor jou vrijmaakt en kijkt wat hij voor jou kan doen. Lees meer over buddywerkingen en andere netwerkversterkende initiatieven.

Tools

  • Voor jongeren met kanker is er een gratis infobox met informatie, leuke kaartjes, stickers, getuigenissen, weetjes en interessante links om te helpen in de zoektocht tijdens en na kanker.
  • Er zijn ook heel wat apps die kunnen helpen bij je ziekte en jou kunnen ondersteunen bij de organisatie van de zorg.
     

Verhalen van anderen

Uit verhalen en ervaringen van lotgenoten kun je als jongere met kanker ook veel steun ervaren.

Als je als ouder ziek wordt

Wat als je als vader of moeder te horen krijgt dat je kanker hebt? Hoe vertel je het aan de kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? Waar vind je hulp en steun? ...

Rouwen

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 01/04/2024 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op