Buddy's en netwerkversterkende initiatieven voor jongeren met kanker

Ben je een jongere of jongvolwassene en heb je kanker of kanker gehad? Dan kun je je laten coachen door een buddy, een vrijwilliger die tijd voor jou vrijmaakt en kijkt wat hij voor jou kan doen. Of ben je op zoek naar iemand die precies weet wat jij doormaakt? Dan kun je beroep doen op een vrijwilliger van het A-team. Een team van AYA's dat klaarstaat om jou bij te staan.

Buddywerking van Kom op tegen Kanker

Ben je tussen 14 en 35 en heb je kanker of kanker gehad? Dan kun je je laten coachen door een buddy.

Een buddy is iemand die geregeld tijd voor jou vrijmaakt en afhankelijk van jouw vragen of verwachtingen kijkt wat hij of zij voor jou kan doen: helpen met praktische dingen (studie, financiën ...), je ondersteuning geven tijdens of (soms jaren) na je ziekte, je leefwereld weer verbreden, je in contact brengen met lotgenoten ...

De buddy's van Kom op tegen Kanker zijn zorgvrijwilligers die een intense opleiding kregen en vertrouwd zijn met kanker en alles wat erbij komt kijken. Wil je graag buddy worden? Lees hier meer.

Wil je graag beroep doen op een buddy? Stuur een mailtje naar buddy@komoptegenkanker.be.

Het A-team van Kom op tegen Kanker

Het A-team is een groep van vrijwilligers, die bestaat uit jongvolwassenen tussen 16 en 40 jaar die kanker (gehad) hebben. Het A-team komt éénmalig bij je langs in het ziekenhuis (of elders) om je wegwijs te maken in het informele (zorg)aanbod voor AYA's.

Dit tweejarig pilootproject van Kom op tegen Kanker wordt aangeboden in volgende ziekenhuizen: UZ Leuven, UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Brussel, AZ Groeninge, AZ Geel, AZ Klina, AZ St-Lucas (Gent), Maria Middelares (Gent), Jessa Ziekenhuis (Hasselt) en Imeldaziekenhuis Bonheiden. 

Wil je graag beroep doen op het A-team? Vul hier het formulier in.
Wil je graag deel uitmaken van het A-team en lotgenoten helpen?

Netwerk versterken

Een goed netwerk is belangrijk om de uitdagingen van leven en omgaan met kanker aan te gaan. Verschillende initiatieven kunnen je helpen om dat netwerk te versterken.

  • Lus vzw: helpt je om al wie belangrijk is rondom jou te verzamelen en te verbinden, om zo een nieuwe groep van mensen te creëren rondom jou die samen praten en nadenken.
  • Eigen Kracht Centrale: een burgerinitiatief waarbij kansvragende burgers hun zorgen delen en vrienden vragen om met hen mee te denken.
     

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 22/04/2024 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op