Immunotherapie bij nierkanker

Bij uitgezaaide nierkanker kunt u soms immunotherapie krijgen. Dit geldt vooral als u uitzaaiingen in de longen hebt.

Immunotherapie is een behandeling met medicijnen (bij nierkanker interferon of interleukine) die onze natuurlijke afweer of immuniteit stimuleren om de kankeruitzaaiingen terug te dringen. Sinds het gebruik van de doelgerichte therapieën werd immunotherapie met interferon of interleukine minder toegepast. Door recent onderzoek is er sinds kort opnieuw meer interesse voor immunotherapie. Verwacht wordt dat het belang van immunotherapie in de toekomst opnieuw aan belang zal winnen.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van interferon en interleukine zijn vermoeidheid; griepachtige verschijnselen zoals koorts, koude rillingen, hoofd- en spierpijn; misselijkheid, braken en verminderde eetlust; verminderde werking van lever en nieren. Uw arts kan u vertellen hoe u het best omgaat met deze bijwerkingen.

Meer informatie

Lotgenotengroepen

Forum

bloeduitslagen

Dinsdag moet ik met mijn zoon van 12 naar de oncoloog. Hij heeft al 3 jaar periodes met aanvallen van Tachycardie, mydriase, verminderd bewustzijn, hartkloppingen , misselijkheid, duizeligheid, (heel heftige ) vapeurs, migraine,gewrichtspijn.

Hij heeft ook al drie jaar lang diarree en heftige krampen die vaak al optreden terwijl hij zelfs nog aan het eten is. Sinds een 4 tal maanden valt hij ook af (8 kilo nu, hij was wel te zwaar).

De aanvallen komen steeds vaker voor, duren langer (vroeger slechte periode= week of 2 drie, dan weer enkele betere weken. Nu zit hij al 8 weken in zijn slechte periode)  en worden

Re: Von Hippel lindau???

UZA doet specifiek onderzoek naar  feochromocytomen bij kinderen (dienst endocrinologie) en allicht elk UZ.
johan