Immunotherapie bij nierkanker

Bij uitgezaaide nierkanker kunt u soms immunotherapie krijgen. Dit geldt vooral als u uitzaaiingen in de longen hebt.

Immunotherapie is een behandeling met medicijnen (bij nierkanker interferon of interleukine) die onze natuurlijke afweer of immuniteit stimuleren om de kankeruitzaaiingen terug te dringen. Sinds het gebruik van de doelgerichte therapieën werd immunotherapie met interferon of interleukine minder toegepast. Door recent onderzoek is er sinds kort opnieuw meer interesse voor immunotherapie. Verwacht wordt dat het belang van immunotherapie in de toekomst opnieuw aan belang zal winnen.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van interferon en interleukine zijn vermoeidheid; griepachtige verschijnselen zoals koorts, koude rillingen, hoofd- en spierpijn; misselijkheid, braken en verminderde eetlust; verminderde werking van lever en nieren. Uw arts kan u vertellen hoe u het best omgaat met deze bijwerkingen.

Meer informatie

Lotgenotengroepen

Forum

Re: GIST tumor

Hi Marleen,
weet je al iets meer van contactdag.
Lieve groetjes
                          Joëlle

blaaskanker

Hallo, wil je medisch onderzoek helpen? Ik werk voor een vertaalbureau, ik heb je hulp nodig om een medische vragenlijst over blaaskanker te herlezen. Het doel is om de vragenlijst te verbeteren, omdat deze zal worden gebruikt voor klinische studies. Het doel is om een nieuwe behandeling voor deze ziekte te vinden. Er is 35 euro voor je tijd. Dankjewel.