Een goede schoonheidsspecialist vinden

Laat u zich graag eens verwennen door een schoonheidsspecialist? Kies dan bij voorkeur iemand die een gespecialiseerde opleiding volgde over en/of ervaring heeft met schoonheidsverzorging voor mensen met kanker.

Op de websites die we hieronder opsommen, vindt u de contactgegevens van schoonheidsspecialisten die aan dat criterium voldoen. Let wel: Kom op tegen Kanker heeft deze schoonheidsspecialisten zelf niet bezocht en staat niet garant voor de kwaliteit van hun geleverde diensten.

  • Op www.boekeenafspraak.be vindt u een erkend Kanker Beauty Professional in uw buurt. Wie deze titel draagt, heeft een gespecialiseerde opleiding gevolgd bij het Institute for Professional Care vzw (IFPC). Dit instituut leidt gediplomeerde schoonheidsspecialisten en kappers op om beter om te gaan met personen getroffen door kanker.
  • Ook Syntra organiseert opleidingen voor schoonheidsspecialisten die zich willen specialiseren in de verzorging van kankerpatiënten. De opleiding ‘Schoonheidszorgen voor mensen met kanker’ omhelst theorie- en praktijklessen en een stage in een wellnessruimte voor kankerpatiënten.

Twijfelt u of uw schoonheidsspecialist een van bovenstaande opleidingen heeft gevolgd en/of ervaring heeft met schoonheidsverzorging van (ex)-kankerpatiënten? Stel hem of haar de vraag!

Ook voor de verzorging van uw voeten kunt u terecht bij speciaal opgeleide oncologisch voetzorgverleners.

Sommige ziekenfondsen hebben een aanbod rond schoonheidszorgen en doen daarvoor een beroep doen op geschoolde professionals. Vraag meer informatie aan uw ziekenfonds!