Buddy's en netwerkversterkende initiatieven voor jongeren met kanker

Bent u een jongere of jongvolwassene en hebt u kanker of kanker gehad? Dan kunt u zich laten coachen door een buddy, een vrijwilliger die tijd voor u vrijmaakt en kijkt wat hij voor u kan doen. Naast buddy's zijn er ook nog andere manieren om uw netwerk te versterken.

Buddywerking van Kom op tegen Kanker

Jong en kanker? Misschien kan een buddy je ondersteunen? Foto VLK/Luc Magnus

Bent u tussen 14 en 35 en hebt u kanker of kanker gehad? Dan kunt u zich laten coachen door een buddy.

Een buddy is iemand die geregeld tijd voor u vrijmaakt en afhankelijk van uw vragen of verwachtingen kijkt wat hij of zij voor u kan doen: helpen met praktische dingen (studie, financiën ...), u ondersteuning geven tijdens of (soms jaren) na uw ziekte, uw leefwereld weer verbreden, u in contact brengen met lotgenoten ...

De buddy's van Kom op tegen Kanker zijn zorgvrijwilligers die een intense opleiding kregen en vertrouwd zijn met kanker en alles wat erbij komt kijken. U leest er alles over op kankercounteren.be.

Netwerk versterken

Een goed netwerk is belangrijk om de uitdagingen van leven en omgaan met kanker aan te gaan. Verschillende initiatieven kunnen u helpen om dat netwerk te versterken.

  • Lus vzw: helpt u om al wie belangrijk is rondom u te verzamelen en te verbinden, om zo een nieuwe groep van mensen te creëren rondom u die samen praten en nadenken.
  • Eigen Kracht Centrale: een burgerinitiatief waarbij kansvragende burgers hun zorgen delen en vrienden vragen om met hen mee te denken.