Bij zorgvrijwilligers

Wie kanker heeft, komt tijdens zijn behandeling wellicht in contact met zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker. Dat kan in het ziekenhuis, waar zorgvrijwilligers op vaste momenten aanwezig zijn voor als u uw verhaal eens wil vertellen aan iemand anders dan uw partner, familie of het ziekenhuispersoneel.  Jongeren en mensen met een migratieachtergrond kunnen als ze willen een beroep doen op andere vrijwilligers.

Foto Kom op tegen Kanker/Joost Joossen

Individuele steun en opvang in het ziekenhuis

Hebt u nood aan een babbel? Wilt u uw verhaal eens doen bij iemand anders dan uw partner, familie of het verplegend personeel? Een zorgvrijwilliger is hiervoor de ideale persoon. Er is in heel wat ziekenhuizen permanentie van zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker is er ook voor mensen van een andere culturele of religieuze achtergrond

Voor mensen met een migratieachtergrond

Hebt u kanker (gehad) en hebt u een migratieachtergrond? Hebt u vragen en zorgen over uw gezondheid en wilt u er met iemand over praten? Kom op tegen Kanker kan u in contact brengen met een zorgvrijwilliger voor een persoonlijk, vertrouwelijk contact.

emotionele hulp jongeren praten

Jongeren: Emotionele hulp

Bent u tussen 17 en 30 en hebt u kanker of kanker gehad? Dan kunt u zich laten coachen door een buddy. Dat is een vrijwilliger die geregeld tijd voor u vrijmaakt en afhankelijk van uw vragen of verwachtingen kijkt wat hij of zij voor u kan doen. Lees er hier meer over.