Untire

Een effectief zelfmanagementprogramma voor (ex-)kankerpatiënten die ernstig vermoeid zijn.

Tijdens en na hun ziekte kampen veel (ex-)kankerpatiënten met vermoeidheid. Veel patiënten zijn dusdanig lang en ernstig vermoeid, dat ze nauwelijks meer aan het dagelijkse leven kunnen deelnemen. Vaak gaat de vermoeidheid gepaard met stress en gevoelens van somberheid en angst. De Untire-app wil (ex-)kankerpatiënten leren omgaan met vermoeidheid en zo hun kwaliteit van leven verbeteren. De app biedt elke dag activiteiten aan over thema’s zoals zorgen, angsten, vermoeidheid, slaap en grenzen, zoals bijv. stressreductie-oefeningen, schrijf- en reflectieopdrachten om (beter) te leren omgaan met energie.

Aandachtspunten van onze adviesgroep

De app is geen therapie, maar een training. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Geeft inzicht in het ontstaan van vermoeidheid en biedt tips om de vicieuze cirkel van vermoeidheid te kunnen doorbreken. Is heel gemakkelijk te gebruiken en geeft op een leuke en eenvoudige manier tips en tricks om die vervelende vermoeidheidsklachten aan te pakken. Verwacht evenwel niet direct effect. Wel is het snel duidelijk dat u erin slaagt zelf de baas te worden over de vermoeidheid en dat de vermoeidheid niet de baas is over u.

Voor wie is de app? 

Mensen met of na kanker.

Door wie is de app gemaakt?

Bedenkers zijn oncopsycholoog Bram Kuiper en Door Vonk. Untire is gebaseerd op ervaringen van het Nederlandse Helen Dowling Instituut met praatgroepen en online interventies voor vermoeide kankerpatiënten.

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen is de app beschikbaar?

Nederlands en Engels.

Onze beoordeling
Beschikbaar op
Categorie