Helpper

Helpper is een onlineplatform voor thuishulp. Via de app kunnen hulpbehoevenden buren inschakelen voor dagelijkse klusjes of gezelschap. De app verbindt de helppies, die hulp zoeken voor dagdagelijkse taken, met hulpvaardige helppers in de buurt. Een helpper is een vaste vertrouwenspersoon waar u  als helppie regelmatig beroep op kunt doen om te gaan winkelen, u naar een afspraak te brengen, even te gaan wandelen en veel meer. Maar ook wie al een eigen helpper-assistent heeft, kan samenwerken via het platform. Helpper zorg ook voor de nodige documenten zoals verzekeringen, tijdregistratie, automatische beveiligde betalingen, administratie enz.

Aandachtspunten van onze adviesgroep
Wie een persoonsvolgend budget (PVB) of een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) heeft, kan hiermee zijn assistentie betalen. Omdat Helpper een niet-gesubsidieerd initiatief is, kan er niet betaald worden met dienstencheques. Handig is dat een helpper een breder waaier aan taken kan opnemen, ook om bijv. een half uur iemand te gaan helpen. Er is enkel ondersteuning per chat of e-mail. Het platform is op dit moment actief in groot Antwerpen, groot Gent en de 19 Brusselse gemeenten (er wordt gewerkt aan uitbreiding). 

Voor wie is de app?

Patiënten, naasten, andere.

Door wie is de app gemaakt?

Helpper is een onafhankelijke onderneming, die de steun geniet van een aantal actoren uit de zorgsector. Structurele partners zijn Partena Ziekenfonds, Partenamut en Start it @ KBC. Erkend door het VAPH.

Hoeveel kost de app?

Betalend. Eenmalige registratiekost van 10 euro, 9 euro per gepresteerd uur (waarvan de helper 7 euro krijgt). Inclusief verzekering en screening van helppers.

In welke talen is de app beschikbaar?

Nederlands en andere talen.

Onze beoordeling
Beschikbaar op

Bekijk ook deze apps