Gesprekshulp bij kanker

Tijdens een gesprek met uw zorgverlener weet u misschien niet welke vragen u kunt stellen, durft u bepaalde vragen niet te stellen of vergeet u door de omstandigheden iets te vragen. Deze app kan daarbij helpen.

U kunt met de app het gesprek voorbereiden aan de hand van voorbeeldvragen, die opgesteld zijn samen met patiëntenorganisaties, en u kunt ze aanvullen met eigen vragen. De vragenlijst wordt in de app opgeslagen, zodat u ze tijdens het gesprek altijd bij de hand hebt. Met de app kunt u ook het gesprek opnemen, zodat u het nadien op een rustig moment kunt herbeluisteren om goed te capteren wat er precies werd gezegd. 

Aandachtspunten van onze adviesgroep
De app is ontwikkeld in Nederland, dus de voorbeeldvragen bevatten hier en daar wel wat "Hollandse" terminologie. 
Overleg vooraf zeker met uw zorgverlener over het opnemen van het gesprek. De vragenlijsten en opnames worden alleen op uw eigen telefoon opgeslagen. Ze worden dus niet gedeeld met Kanker.nl of derden. Wanneer de app eenmaal op uw telefoon staat, is er geen internetverbinding meer nodig. De app werkt dus ook zonder internetverbinding in het ziekenhuis. Let wel op: verwijder de app met de vragen en opnames voordat u uw telefoon verkoopt of wegdoet.

Voor wie is de app?

Voor kankerpatiënten en hun naasten.

Door wie is de app gemaakt?

Stichting kanker.nl en haar partners.

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen is de app beschikbaar?

Nederlands.

Onze beoordeling
Beschikbaar op