Untire

Untire is een app om vermoeidheid bij kanker te verminderen en je leven weer te kunnen leven.

Tijdens en na hun ziekte kampen veel (ex-)kankerpatiënten met vermoeidheid. Veel patiënten zijn dusdanig lang en ernstig vermoeid, dat ze nauwelijks meer aan het dagelijkse leven kunnen deelnemen. Vaak gaat de vermoeidheid gepaard met stress en gevoelens van somberheid en angst.

De app Untire wil (ex-)kankerpatiënten leren omgaan met vermoeidheid en zo hun kwaliteit van leven verbeteren. De app biedt elke dag activiteiten aan over thema’s zoals zorgen, angsten, vermoeidheid, slaap en grenzen, zoals bijv. stressreductie-oefeningen, schrijf- en reflectieopdrachten om (beter) te leren omgaan met energie. De app is een effectief zelfmanagementprogramma. Een Britse onderzoeksorganisatie riep de app in 2021 uit tot een van vijf beste apps over kanker wereldwijd.

De app Untire is geen therapie, maar een training. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Geeft inzicht in het ontstaan van vermoeidheid en biedt tips om de vicieuze cirkel van vermoeidheid te kunnen doorbreken. Is heel gemakkelijk te gebruiken en geeft op een leuke en eenvoudige manier tips en tricks om die vervelende vermoeidheidsklachten aan te pakken. Verwacht evenwel niet direct effect. Wel is het snel duidelijk dat je erin slaagt zelf de baas te worden over de vermoeidheid en dat de vermoeidheid niet de baas is over jou.

Voor wie is de app?

Mensen met of na kanker.

Door wie is de app gemaakt?

Bedenkers zijn oncopsycholoog Bram Kuiper en Door Vonk. Untire is gebaseerd op ervaringen van het Nederlandse Helen Dowling Instituut met praatgroepen en online interventies voor vermoeide kankerpatiënten.

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen bestaat de app?

Nederlands en Engels.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 04/12/2023 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op