Workshop: stilstaan bij de impact van kanker op je leven (reeks)

Leuven
-
01 jun 2023

Na een intensieve behandeling tegen kanker kan je in een zwart gat belanden... Je wilt je leven wel terug oppakken, maar merkt dat het niet vanzelf gaat. Je staat voor de uitdaging om te verwerken wat er allemaal gebeurd is en om verder te gaan in dit veranderde leven. Je moet leven met verlies, met neveneffecten van behandelingen, met angst voor de toekomst, met vragen over je verdere leven en het ‘verder leven’…

In een reeks van vier sessies gaat Tine Swyngedouw, klinisch psycholoog-psychotherapeut en ‘Focusingtrainer’, hierover in gesprek. Gedurende vier voormiddagen begeleidt ze een kleine groep mensen (10-12 personen) die een kankerbehandeling ondergingen en de draad van hun leven opnieuw willen oppikken.

Het model van het klavertjevier vormt de basis van deze workshop. Elk blaadje staat voor een andere levensdimensie. Je staat stil bij de impact van kanker op je lichaam en je materiële levensomstandigheden, je mentaal welzijn, je werk en sociaal leven, je waarden en je levensvisie. Je zoekt uit wat jij nodig zou hebben om op die domeinen opnieuw meer te floreren binnen de grenzen van jouw huidige mogelijkheden. Wat je wel en niet wilt delen in het groepsgesprek hierover, bepaal je helemaal zelf.

 

Tine Swyngedouw krijgt assistentie van Joke Van Hoeck, ze zijn allebei geconventioneerde psychologen. Tine heeft een privépraktijk in Kessel-Lo. Ze werkt sinds 2006 als oncopsycholoog en is docent voor Cédric Hèle instituut voor psychosociale oncologie. Ze schreef het boek ‘Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas’ (Lannoo, 2022) en geeft workshops en lezingen. www.EFocusing.be. Joke is eveneens klinisch psycholoog-psychotherapeut en Focusingtrainer.

Wanneer: de workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten, op 1, 15 en 29 juni en op 13 juli, telkens op donderdagvoormiddag, van 10.00 u tot 11.30 u. Deelname is gratis!

Waar: in het Gezondheidspunt tegenover het Inloophuis. Afspraak in het Inloophuis zelf, Koning Leopold I-straat 33, Leuven. Het Inloophuis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (Station Leuven, bushaltes J. Stas of rector De Somerplein). Parkeren kan vlakbij in stadsparking Ladeuze (Monseigneur Ladeuzeplein, Leuven).

Vooraf nog vragen? neem contact op met Tine via tine.swyngedouw@efocusing.be

Inschrijven: via de inschrijvingsknop of met een telefoontje naar het Inloophuis: 016 19 07 07. Noot: Dit is een groep in het kader van de conventie eerstelijnspsychologische zorg, daarom vragen we bij inschrijven eenmalig je rijksregisternummer. Je persoonsgegevens worden daarna NIET verder bewaard door het Inloophuis.

Georganiseerd door

Wanneer
-
Adres
Inloophuis Leuven

Koning Leopold I-straat 33
3000 Leuven
België

Open in Google Maps
Info / Inschrijving

Andere activiteiten van deze organisator

25 apr 2024

Praatcafé Special: de kracht van muziek tijdens een ziekteproces

Inloophuis Leuven
Leuven
26 apr 2024

Gelaatsverzorging (09.30u)

Inloophuis Leuven
Leuven
26 apr 2024

Gelaatsverzorging (10.30u)

Inloophuis Leuven
Leuven