online webinar, Online webinar
7 jun
19.00u - 20.30u

Webinar 'Van kinderwens tot ouderschap bij mensen met chronische pijn'

Georganiseerd door

Heb jij chronische pijn en zit je met een kinderwens of heb je jonge kinderen?

Op maandag 7 juni 2021 organiseert de Maretwijg een webinar rond het thema ‘van kinderwens tot ouderschap bij mensen met chronische pijn’, gegeven door seksuoloog Sofie Ruts.

Iedereen heeft het recht om seksualiteit op een positieve manier te beleven. Seksualiteit verwijst naar biologische elementen, maar ook psychologische aspecten spelen mee naast gedrag en cultuur. Bij de meeste mensen is seksualiteit belangrijk voor hun kwaliteit van leven. Wanneer een persoon chronische pijn heeft of krijgt, zal de betekenis van seksualiteit een verandering doorgaan. Een chronische ziekte maar ook de veranderde partnerrelatie kan mogelijks een invloed hebben op de seksualiteit en op de relatie.

Jongvolwassen hebben veel uitdagingen zoals kinderwens, werk, (seksuele) relaties, enz. Dit gepaard met chronische pijn is vaak een echte uitdaging. Dit vraagt ook veel uitdagingen in de relatie, seksualiteitsbeleving maar ook omtrent ouderschap en een kinderwens. Vragen zoals ‘Kan ik een zwangerschap en bevalling aan met chronische pijn?’, Welke impact heeft een chronische ziekte op mijn partnerrelatie en seksualiteit?’, ‘Ga ik kunnen zorgen voor jonge kindjes?’,… worden tijdens het webinar beantwoord.

Iedereen welkom, mits voorafgaande inschrijving via onderstaande knop. Bij de inschrijving is ook ruimte om vooraf (anonieme) vragen te stellen.

Deze webinar is gratis. Je kan altijd een bijdrage leveren via onze steun-pagina.

Voor iedereen die zich inschrijft én lid is van de Maretak vzw is deze webinar achteraf herbekijkbaar. Nog geen lid? Maak je lid hier.

Hopelijk tot binnenkort!

Inschrijven

Bij: Eddy Claes
Organisatie: jongerenwerking de Maretak vzw, vereniging voor mensen met chronische pijn
Telefoon: 0479/848055

Adres

Online webinar

online webinar, online webinar online webinar
Bekijk in Google maps