Houthalen-Helchteren, DC Perron Oost
11 mei
14.00u

Vroegtijdige zorgplanning

Georganiseerd door

Nu al denken aan later. Nu al spreken over later. Nu al zorgen voor later. Waarom is vroegtijdige zorgplanning zo belangrijk geworden? Wat vind ik waardevol? Welke beslissingen dien ik te nemen? Hoe leg ik dit vast in een wilsverklaring? Je verneemt er meer over in deze 3-delige inforeeks:

1. Loslaten: Ons leven is een voortdurend loslaten. Hoe ervaren wij dit? We zetten de verschillende vormen van verlies en loslaten die een mens kan meemaken in het leven op een rij. Terwijl we deze inventaris opmaken, mag je nooit vergeten dat elk van deze verlieservaringen een

bron kan zijn van groei.

2. Vroegtijdige zorgplanning:Nu al denken aan later. Nu al spreken over later. Nu al zorgen voor later. Waarom is vroegtijdige zorgplanning zo belangrijk geworden? Ik heb recht op de beste zorg (de wet op patiëntenrechten). Wat vind ik waardevol? Welke beslissingen dien ik te nemen? Hoe leg ik dit vast in een wilsverklaring? We nemen de tijd om hierbij stil te staan. 

3. Hoe wil ik afscheid nemen? : Er zijn meerdere mogelijkheden voor ‘het einde van het leven’: palliatieve zorg, palliatieve sedatie, euthanasie. Afscheidsrituelen en -symbolen zijn een belangrijk element bij rouwverwerking.Het leven zit vol rituelen. Rituelen helpen iets uit te drukken, brengen iets ter sprake. Symbolen zijn tekenen van verbondenheid die verwijzen naar diepere betekenissen.

Inschrijven

Organisatie: CM Limburg
Telefoon: 011 280 280
Website: www.cm.be

Adres

DC Perron Oost

Kastanjestraat 7a, 3530 Houthalen-Helchteren
Bekijk in Google maps