Leuven, HistarUZ
9 sep
10.00u - 15.30u

Voorstelling Oscar en Oma Rozenrood

Georganiseerd door

In het kader van Open Monumentendag, op zondag 9 september, brengen acteurs Kwinten Van Heden (Thuis, Het Gevolg, Het Paleis, Het Marthatentatief) en Katrien De Becker (Familie, Theater Antigone,  Het Raamtheater, De Paardenkathedraal) een voorproefje van hun eerste gezamenlijke productie, Oscar en Oma Rozenrood, die in juni 2019 in première gaat. 

In het 85 jaar oude auditorium van Histaruz, brengen zij een grote ‘theatertrailer’ van hun aankomende productie.  Het prachtige kader van dit historische auditorium wordt hiervoor voor één dag omgetoverd tot een imaginaire sprookjeswereld door middel van klank, licht en woord.  De toegang is gratis. Er zijn 4 speelmomenten voorzien van 10 tot 15u.

VERHAAL   Eric-Emmanuel Schmitt

BEWERKING & CONCEPT   Kwinten Van Heden 

SPEL   Kwinten Van Heden & Katrien De Becker

COACH   Stefan Perceval

SCENOGRAFIE & FOTOGRAFIE   Christophe Ketels

MUZIEK   Zentrum Lektro

AFFICHEBEELD   Tania Verhelst

MET DANK AAN   HistarUZ

Oscar is tien en lijdt aan terminale leukemie. Hij zit gekluisterd aan zijn ziekenhuisbed. Totdat Oma Rozenrood langskomt. Ze neemt de jongen mee naar een wereld waarin alles mogelijk lijkt. Dat je op één dag zomaar tien jaar kan worden, bijvoorbeeld: het begin van een onvergetelijke reis doorheen het leven.

DATUM   9 SEPTEMBER 2018  -  10u, 11u30, 13u & 14u 

LOCATIE   HistarUZ, Kapucijnenvoer 37, 3000 Leuven

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig.

De toegang is gratis. Er zijn 4 speelmomenten voorzien van 10 tot 15u.

Adres

HistarUZ

Kapucijnenvoer 37, 3000 Leuven
Bekijk in Google maps