Brasschaat, Casa Callenta
14 sep
13.30u

Voordracht: Mijn stoma, vriend én vijand

Georganiseerd door

Stoma, vriend én vijand

"Na de operatie werd ik wakker uit mijn narcose en ik voelde dat de stoma rechts geplaatst was… Dit was positief want rechts betekende tijdelijk. Deze tijdelijke ileostoma (dunne darm stoma) is een korte tijd in mijn leven geweest maar ik zal mijn stoma niet vergeten. Kort maar krachtig, pijnlijk en dwingend maar bovenal noodzakelijk en ondersteunend. Ondersteunend voor een stuk darm dat hierdoor kon gaan functioneren. De stoma is dicht en op mijn buik heb ik een prachtig litteken, naast een veel groter litteken. Dit zijn mijn medailles, mijn eretekens voor moed en doorzettingsvermogen."

Valence Matheuse kreeg 9 maart 2016 de diagnose endeldarmkanker. De stoma was tijdelijk, de gevolgen van endeldarmkanker voor de rest van haar leven. Gevolgen waar ze, met het nodige geduld, steeds beter mee kan omgaan.

Valence is ervaringsdeskundige en specialist op het gebied van ‘The Patient Experience en The Patient Journey.
Hoe ervaart de patiënt/ de mens  die lijdt, zijn tijd en contacten in het ziekenhuis? Het onthaal, de communicatie en de opname? Wat is goed? Hoe komt dat? Wat kan beter en vooral hoe kan het dan beter?
Ze auditeert, adviseert en geeft trainingen in ziekenhuizen om deze patiënten beleving steeds te verbeteren voor meer patiënten tevredenheid.

En vandaag komt ze haar verhaal vertellen. 

Inschrijven

Bij: Els Dehaemers
Organisatie: Casa Callenta / Bielebale vzw
Telefoon: +3236535274

Adres

Casa Callenta

Zwembadweg, 2930 Brasschaat (lokaal: Bielebale (gebouw naast zwembad Brasschaat/Schoten))
Bekijk in Google maps