Eeklo, Lokaal Dienstencentrum Zonneheem
17 mei
14.00u

Voordracht : "Darmkanker in woord en beeld"

Georganiseerd door

Elk jaar krijgen zowat 6 500 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker), alsook bij mannen (na prostaatkanker). Elk jaar sterven in Vlaanderen ongeveer 1 600 mensen aan deze ziekte. Als dikkedarmkanker vroegtijdig wordt vastgesteld, stijgen de overlevingskansen van de patiënt. Dikkedarmkanker ontstaat heel langzaam en poliepen kunnen opgespoord en verwijderd worden voordat er kankercellen worden gevormd. Tijdig opsporen is dus belangrijk: doordat de ziekte of het risico erop eerder worden vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.Daarom is correcte en professionele informatie belangrijk.

Dr. Tom Feryn zal tijdens deze unieke voordracht vanuit zijn specialisme de huidige stand van zaken brengen inzake opsporing en behandeling van darmkanker. Dr. Tom Feryn is als chirurg-specialist verbonden aan het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en al meer dan vijftien jaar een toonaangevende autoriteit om de zorgkwaliteit van patiënten met rectumkanker in België te verbeteren. Hij is tevens de voorzitter van de vzw Blue Movement Vlaanderen.

Na deze voordracht zal Molviene op een humoristische manier tijdens haar monoloog de darmmiserie uit de doeken doen. Wetenschap op een bedje van humor.

Reservatie verplicht vóór woensdag 9 mei.

Toegang gratis.

 

 

 

Inschrijven

Organisatie: Lokaal Dienstencentrum Zonneheem
E-mailadres: zonneheem@eeklo.be
Telefoon: 09 377 02 46

Adres

Lokaal Dienstencentrum Zonneheem

Schietspoelstraat 9, 9900 Eeklo
Bekijk in Google maps