ANTWERPEN, Auxilia Antwerpen
1 mrt
13.30u

VOEDING

Georganiseerd door

Gezonde voeding is een actueel thema. Maar wat zijn nu die principes van een gezonde voeding? Welke voedingsstoffen zijn belangrijk en welke niet?

Als je ook nog rekening moet houden met je gezondheidssituatie dan is het niet zo eenvoudig om een lekkere maaltijd te bereiden én daarbij dagelijks alle nodige voedingsstoffen aan bod te laten komen.

Deze cursus biedt je een combinatie van theorie en praktijk rond gezonde voeding. Je wordt wegwijs gemaakt in de verschillende voedingselementen en bestanddelen. We werken aan de hand van voorbeelden en recepten. Ook de bereidingswijze komt aan bod. Niet alleen ‘wat’ maar ook ‘hoe’ is immers belangrijk.

We hebben aandacht voor o.a. seizoensgebonden en gezonde voeding en de kostprijs van voeding. Je krijgt heel wat tips om mee aan de slag te gaan, bv. als je het gezinsmenu wil afstemmen op jouw voedingsnoden.

Verwacht geen individueel dieetadvies, hiervoor moet je op consultatie bij een diëtiste. We geven wel algemene informatie mee rond bepaalde ziektebeelden.

Zo kan je eraan werken om je voedingsgewoonten op lange termijn aan te passen.

Voor wie
- voor iedereen die een beter zicht wil krijgen op de principes van gezonde voeding.

Wat mag je verwachten
- informatie over voedingselementen en bestanddelen. De link wordt gelegd met Chinese geneeswijzen, de organen, ziektepatronen en voedingsbestanddelen.

Doelgroep
chronisch zieke mensen jonger dan 65 jaar

Deelnameprijs voor de 4 sessies (1, 8 15 en 22 maart 2016)
Niet CM-lid: 84 euro
CM-ledenprijs: 28 euro
CM-sterprijs (verhoogde tegemoetkoming): 14 euro

Inschrijven

Organisatie: Ziekenzorg CM Antwerpen
Telefoon: 03 221 95 70

Adres

Auxilia Antwerpen

St. Jacobsmarkt 49-51, 2000 ANTWERPEN
Bekijk in Google maps