Tongeren, Praktijk voor levenskunst
26 feb
10.00u

Van kwetsbaarheid naar veerkracht: emoties verwerken en do's en dont's van troosten!

Georganiseerd door

Emoties hebben we allemaal! Het is een feit dat elke persoon anders kan reageren op eenzelfde situatie. In deze sessie krijg je via een kwadrant inzicht op welke manier je effectief kan omgaan met je eigen emoties zodat ze beter verwerkt kunnen worden. Het is niet nodig en niet de bedoeling dat je je gevoelswereld bespreekt tijdens deze sessie, het kan wel indien je er behoefte aan hebt op dat moment. Troosten is leren omgaan met emoties van anderen en dan ook weer een heel andere kunst. Je verkrijgt inzichten hoe je iemand een hart onder de riem kan steken via "helpende" uitspraken, zelfs in de meest moeilijke situaties. En bovendien bespreken we ook de "niet-helpende" uitspraken.

Via begeleide thematische gesprekken krijgt je enerzijds de kans om te leren vanuit inzichten en ervaringen van lotgenoten. Anderzijds krijg je ook professionele werkinstrumenten aangeboden om  jouw persoonlijke situatie positief aan te pakken. Je gaat dus naar huis met inzichten op maat van jouw specifieke noden en behoeften die je kan toepassen in je dagelijks leven.

Deze sessies gaan door in een huiselijke sfeer en worden gegeven door een ervaren begeleider in de systeem- en contextuele hulpverlener die eveneens lotgenote is.

Investering in jezelf: 15 euro / sessie in groepsverband     -     25 euro / sessie privé-begeleiding

Inschrijven

Bij: Tania Rozka
Organisatie: Praktijk voor levenskunst
E-mailadres: levenskunst@live.be
Telefoon: 0474 41 00 92

Adres

Praktijk voor levenskunst

Langesteeg 58, 3700 Tongeren
Bekijk in Google maps