Oostende, Vayamundo Kinkhoorn & Ravelingen
8 mei
14.00u (tot 15 mei 14.00u)

Tot rust komen aan de kust

Georganiseerd door

Tot rust komen aan de kust voor mensen met kanker

Geniet van de Belgische kust, samen met lotgenoten. Je krijgt de ruimte om écht tot rust te komen. We voorzien voldoende mogelijkheden zodat jij volledig kan ontspannen. Er worden wandelingen en verschillende activiteiten uitgewerkt. Dit alles echter zonder verplichtingen zodat je je eigen ding kan doen.

Jouw vakantieverblijf

Vakantiecentrum Vayamundo de Kinkhoorn & Ravelingen ligt aan de Oostendse zee dijk, op 4 km van het stads centrum. Alle kamers beschikken over een tv, douche, toilet en wastafel. De kamers zijn niet toegankelijk voor brede manuele rol stoelen, scooters of elektrische rolstoelen.

Het vakantiecentrum biedt een waaier aan ontspanningsmogelijkheden: een zwembad, whirlpools, een fitnessruimte, een biblio theek, een sporthal, een hobbyruimte, een pingpongzaal, indoorpetanque en minigolf. Zin in een gezellige babbel? Dan ga je naar de bar met aangename wintertuin. Daar geniet je bij een hapje of een drankje van een weergaloos zeezicht. De maaltijden worden hier aangeboden in buffetvorm.

Wat te doen in de omgeving?

Oostende tijdens WO I

Tijdens deze digitale stadswandeling, wordt herdacht wat ondertussen al meer dan 100 jaar geleden gebeurde. De wandeling is gebaseerd op het leven van een tramconducteur tijdens de Grote Oorlog. Dit verhaal wordt verweven met het verhaal van Oos-tende tijdens de oorlog. Aangezien Oostende bezet was en deel uitmaakte van het Duitse verdedigingsme-chanisme tegen de geallieerden, zijn er ontzettend veel verhalen te ontdekken. Een audiogids kun je reserveren bij de toeristische dienst van Oostende.

Een snuifje cultuur

Het James Ensorhuis staat, zoals de naam al doet vermoeden, volledig in het teken van Oostende’s meest bekende schilder: James Ensor. Het museum bevindt zich in zijn voormalig huis en je krijgt er een uniek zicht op het brein van de artiest. Vanaf 19 mei heropent het museum met een gloed-nieuw interactief belevingscentrum waar een uitgebrei-de duiding gegeven zal worden rond de figuur en de leefwereld van Ensor. Vijf belevingskamers belichten elk een apart thema: het atelier, de maskers, Ensor en Oostende, de dood en maatschappij en tenslotte Ensor, de criticus. Absoluut de moeite!

Inschrijven

Organisatie: Samana
E-mailadres: limburg@samana.be
Telefoon: 011 28 02 50

Adres

Vayamundo Kinkhoorn & Ravelingen

Zeedijk 330, 8400 Oostende
Bekijk in Google maps