Mechelen, Provinciaal Domein Vrijbroekpark
28 apr
13.30u - 16.00u

Tot innerlijke rust komen

Georganiseerd door

Als je geconfronteerd wordt met kanker, komen de meeste mensen in een voortdurende toestand van spanning, zonder het altijd te beseffen. Men is vaak vergeten wat het is ‘zich ontspannen te voelen’. Een vaag gevoel van onbehagen en allerlei lichamelijke ongemakken als slecht slapen, concentratieproblemen, en een moeheid gedurende de hele dag, maken dat de behoefte naar rust en ontspanning van lichaam en geest groot is.

Tot innerlijke rust komen met verschillende technieken is iets wat iedereen kan leren. Het is belangrijk om jezelf tijd en geduld te gunnen om met deze vaardigheden vertrouwd te raken. Na enkele sessies en thuis oefenen, ervaar je de weldaad van meer tot rust en ontspanning komen.

Linda, “De ervaring was zeer positief. Ik ondervond dat het mij goed deed,ook al stond ik er voordien twijfelachtig tegenover. Ik werd rustiger en kon mijn gedachten al eens leeg maken. En heel belangrijk voor mij was dat ik veel beter kon slapen. Het groepsgebeuren heb ik als heel positief ervaren. Ik heb veel van de anderen geleerd, het was heel aangenaam. Ook de begeleiding was prima, de stem van Lou is rustgevend en alles wordt duidelijk uitgelegd. Ook op stressmomenten kan ik mezelf beter onder controle houden. Ik geniet meer van het leven Hier en Nu.”

Begeleiding

De cursus wordt begeleid door Lou Cabanier, ontspanningscoach en counselor. Het Platform voor Oncologische Zorg Mechelen met professionele zorgverleners uit ziekenhuizen en zorgpartners uit de eerste lijn gezondheidszorg in de zorgregio Mechelen/Lier/Boom en de Kom op tegen Kanker-regiocoördinator zorgen voor de organisatie van deze cursus voor mensen met kanker. Goed opgeleide vrijwilligers staan in voor het onthaal van de deelnemers en hun begeleiders. 

De cursus wordt kosteloos aangeboden en bestaat uit 5 sessies op donderdagen 28/4, 12/5, 19/5, 2/6 van 13u30 tot 16u en op dinsdag 7/6 van 13u30 tot 16u.  

Inschrijven

Bij: Hilde Van Derkrieken, regiocoördinator Antwerpen Mechelen
Organisatie: Kom op tegen Kanker
Telefoon: 03 213 13 44

Adres

Provinciaal Domein Vrijbroekpark

R. Dessainlaan 1, 2800 Mechelen (lokaal: Bezoekerscentrum)
Bekijk in Google maps