Roeselare, AZ Delta, campus wilgenstraat
7 sep
19.00u

Startavond oncologische revalidatie

Georganiseerd door

Het oncologisch revalidatieprogramma is een bewegingsprogramma voor oncologische patiënten na beëindiging therapie. We beogen het bewegen in een kleine groep van maximum twaalf personen. Dit wordt aangevuld met infomomenten omtrent thema's als emoties, seksualiteit, voeding, vermoeidheid enz. De bedoeling van 're-actief' is het fysiek herstel na kanker.

Onderzoek van de werkgroep oncologische revalidatie o.l.v. Dr. J. Bourgois uit UZ Gent toont dat deelnemers na een twaalf weken durend oefenprogramma een opmerkelijke stijging in levenskwaliteit ervaren. Zo is er ook een significante stijging in fysiek en sociaal functioneren aanwezig, alsook een significante daling in vermoeidheidsklachten.

Ook zijn de bevindingen van deelnemers uit het verleden erg postief. Vaak wordt de moed die ze halen uit het contact met lotgenoten, de deskundige begeleiding en de opmerkelijke fysieke verbetering aangehaald als één van de meest postitieve effecten van dit programma. Elke nieuwe groep begint met een startavond, waarin kennismaking met de groepsleden en begeleiders mogelijk is en een van de samenwerkende artsen een voordracht brengt over doelstellingen en achtergrond van het project.

Dit programma vindt twee maal per week plaats op maandag en donderdag van 13u30-15u30, gedurende drie maand.

voor verdere informatie kan u onze folder raadplegen.

Inschrijven

Bij: Joke Corneillie
Organisatie: AZ Delta
Telefoon: 051 23 38 80

Adres

AZ Delta, campus wilgenstraat

Wilgenstraat 2, 8800 Roeselare (lokaal: Westlaan 60 )
Bekijk in Google maps