Antwerpen, LM plus Antwerpen
20 jun
14.00u

Samenspraakfiche - Samenwerking in de zorg

Een zorgsituatie is niet eenvoudig. Meestal zijn er hierbij 3 grote partijen aanwezig: de patiënt/cliënt/zorgvrager, de partner of een familielid dat één of meerdere zorgtaken opneemt (de mantelzorger) en één of meerdere professionele zorgverleners (poetshulp, thuisverpleegkundige, de huisarts, ...). Elk heeft zijn eigen kijk op de zorg, maar samen dient men te proberen tot een scenario/compromis te komen waarbij de zorgvrager de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft én ook de andere partijen zich goed voelen. Hierbij is ‘communicatie’ het codewoord.

Tijdens deze gratis infosessie staan we stil bij de verschillende rollen die mantelzorgers kunnen opnemen en bij mogelijke rolconflicten. We bekijken ook de ‘Samenspraak’-fiche, een handig instrument om het gesprek aan te gaan over de zorg met professionele zorgverleners.

Deze infosessie wordt je aangeboden door de vzw Liever Thuis LM en het regionaal dienstencentrum van LM Plus en wordt gegeven door Mario Schelfhout, stafmedewerker van de vzw Liever Thuis LM.

Inschrijven

Bij: Dorien Van Oevelen
Organisatie: RDC LMplus regio Antwerpen
Telefoon: 03 206 35 32
Website: lm.be

Adres

LM plus Antwerpen

Lange nieuwstraat 109, 2000 Antwerpen (lokaal: Meirminne)
Bekijk in Google maps