Antwerpen, ZNA Middelheim
29 apr
14.30u (tot 17 juni 17.00u)

Samen terug in ACT-ie! Voluit leven na kanker

Georganiseerd door

Een therapeutisch groepsprogramma

 

Wat is ACT?

ACT ofwel Acceptance en Commitment Therapie is één van de nieuwe wetenschappelijk bewezen therapievormen binnen de gedragstherapie.

Het doel van ACT is om een waardevol leven te leiden en om vooral te doen wat werkt! Maar wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, komen heel wat hindernissen op je pad om voluit te leven. Tijdens de sessies zoeken we samen hoe hiermee omgegaan kan worden. Dit zullen we doen door heel wat ACT-hulpmiddelen en technieken aan te bieden.

We staan stil bij wat je drijft en bij doelen die je levenskwaliteit kunnen vergroten. ACT helpt mensen om te accepteren dat ongemak en pijn bij het leven horen, maar dat dit niet wil zeggen dat het je leven moet bepalen.

Voor wie?

Dit groepsprogramma richt zich op lotgenoten die geconfronteerd werden met kanker.

Je wilt stilstaan in groep bij eigen zorgen en ongemak en je staat daarnaast ook open voor mindfulnessoefeningen en korte doe-opdrachten.

Werkwijze?

Er wordt gewerkt met toegankelijke oefeningen die je leren in het hier en nu te leven, bewust te zijn van je gedachten en gevoelens en daar niet op een ongezonde manier door opgeslorpt te worden.

Praktisch

Het programma bevat 8 ontmoetingsmomenten van telkens 2.5 uur (overdag) en de groep zal uit maximum 10 deelnemers bestaan. Inschrijvingskost wordt voorzien.

Hoe inschrijven?

Indien dit programma jou wel iets lijkt, neem dan snel contact met ons op! We verwachten een grote interesse, dus niet te lang wachten is de boodschap!

Vooraf wordt er een intakegesprek gepland zodat jullie meer informatie krijgen over het programma.

Klinisch psychologe werkzaam op de Neurochirurgie en in de Borstkliniek

Klinisch psychologe en cognitieve gedragstherapeute in de Borstkliniek                                        

Inschrijven

Bij: craeymeersch hanne
Telefoon: 03/280.22.46

Downloads

PDF - 1.22 MB

Adres

ZNA Middelheim

Lindendreef 1, 2020 Antwerpen
Bekijk in Google maps