Samen lezen

Sint-Martens-Latem
-
24 mrt 2023

Met  “SamenLezen” willen we samen lezen  voor het plezier. Omdat mooie verhalen deugd doen. Omdat  gedachten en gevoelens van personages je aan je eigen leven doen denken. Omdat gedichten, emoties zo goed onder woorden brengen. En omdat samen lezen en erover praten je bij andere mensen brengt.

Wat we in een samenleesgroep doen? Iemand leest voor en de groep luistert en reageert. Verhalen en gedichten nodigen immers uit tot persoonlijke reactie op de inhoud. De tekst is als een scherm én als een spiegel voor de deelnemers: wie dat wil, kan iets vertellen over hoe de tekst hem/haar aanspreekt, zonder dat dit persé persoonlijk moet worden. Wie enkel wil luisteren, is evengoed welkom. Mensen herkennen zich vaak in teksten, zonder dat ze het daarom zelf zo zouden verwoorden…

In de bijeenkomsten waar we samen lezen staat de tekst centraal, meestal een combinatie van een kortverhaal en een gedicht rond hetzelfde thema. Wat voorop staat is het plezier van het lezen en het delen met elkaar. Er wordt niet ingegaan op de theoretische achtergrond of de auteur van de tekst. Je hoeft de tekst niet op voorhand te lezen; hij wordt ter plekke voorgelezen. Dus ook als je niet graag leest  of niet kunt lezen ben je meer dan welkom.

SamenLezen brengt mensen bijeen

SamenLezen versterkt

SamenLezen is plezierig

 

Concreet

Een groep bestaat uit 2 tot 10 deelnemers.

De begeleider kiest de teksten.

Die worden afwisselend voorgelezen door de begeleider en de deelnemers, op vrijwillige basis. Af en toe wordt het lezen onderbroken om de mogelijkheid te bieden tot reageren, reflecteren, van gedachten te wisselen over wat gelezen werd. De deelnemers ontginnen als het ware samen de tekst en komen zo tot een interpretatie. Alle interpretaties zijn daarbij mogelijk.

Een sessie duurt tussen een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van de groep.

Georganiseerd door

Wanneer
-
Adres
Villa Zomernest

Kwakstraat 13 9830 SInt-Marenls-Latem
9830 Sint-Martens-Latem
België

Open in Google Maps
Info / Inschrijving

Andere activiteiten van deze organisator

03 okt 2023

Koffieochtend voor mensen met kanker en hun naasten (Gentbrugge)

Kom op tegen Kanker
Gentbrugge
03 okt 2023

Koffieochtend Heverlee

Kom op tegen Kanker
Heverlee
03 okt 2023

Workshop 'Look good, feel better' voor vrouwen

Kom op tegen Kanker
Merksem