Sint-Katelijne-Waver, Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver
30 jul
10.00u (tot 04 augustus 14.00u)

Rouwkamp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen

Georganiseerd door

Als de meeste kinderen en jongeren denken aan een kamp, denken ze aan een ontspannen sfeer en prettige vakantiemomenten. Maar soms is op kamp gaan niet gemakkelijk, zeker als je iemand verloren bent die je erg graag ziet.

Op het Missing You-kamp ontmoet je leeftijdsgenoten die net als jij iemand verloren zijn. Samen praten we over de persoon die jij mist. We maken tijd voor jouw verlies. Via creatieve work­shops beelden we de ervaringen uit waar we geen woorden voor vinden.

Voor wie?

Op dit kamp is iedereen tussen 6 en 30 jaar welkom die iemand belangrijk is verloren. Dat kan een mama of papa zijn, een broer of zus, oma of opa, vriend of vriendin, nicht of neef, tante of nonkel, lief... Of het nu een plots overlijden is, een overlijden na een slepende ziekte of na zelfdoding, iedereen kan deelnemen. 

We gaan aan de slag in kleine groepjes, opgedeeld volgens leeftijd. De kinderengroep (6 tot 11 jaar) en de jongerengroep (12 tot 16 jaar) gaan een hele week op kamp in de zomer. De jongvolwassenen (16 tot 30 jaar) zijn een verlengd weekend welkom (zij sluiten aan op woensdagavond).  Af en toe doen we allemaal samen een activiteit. We sluiten ook samen, in grote groep, het kamp af.

Met wie?

Je krijgt de gelegenheid om leeftijdsgenoten te ontmoeten die hetzelfde meemaakten. Door te praten met lotgenoten zal je ontdekken dat wat je voelt normaal is. Je leert ook hoe anderen met een verlies omgaan.

Animatoren van Koning Kevin vzw en vrijwilligers verbonden aan vzw Mis­sing You begeleiden dit rouwkamp in Vlaanderen. Ze volgden een opleiding over verlies en sommige begeleiders zijn ook zelf iemand verloren. Je kan op voorhand al eens met hen spreken als je vragen hebt of meer informatie wil.

Waar en wanneer? 

Het rouwkamp vindt plaats van maandag 30 juli (10u) tot en met zaterdag 4 augustus 2018 (14u)! 

De locatie waar het kamp doorgaat, is Domein Roosendael, in Sint-Katelijne-Waver.

Wat staat er op het programma?

Elke dag zullen we in de voormiddag met elkaar praten en knutselen rond ons verlies. Via creatieve werkvormen zoals kleien, schilderen, collages,… werk je rond jouw verliesverhaal. De rest van de dag doen we leuke dingen samen, want samen zijn is plezierig.

Tijdens sessies van ongeveer drie uur gaan we in de voormiddag op een creatieve manier aan de slag met je verhaal, met je verdriet, met je emoties. Je mag je verhaal in groep vertellen, maar dat moet niet.

Naast woorden maken gebruik van verf, klei, muziek of poëzie om te tonen wat we denken en voelen.

Er zijn animatoren aanwezig die iedere dag grote en kleine spelen organiseren. Zij zorgen ook voor avondanimatie, dit kan per leeftijdsgroep zijn, of met jong en oud samen! Mocht je nood hebben aan een extra babbel tijdens de ontspanmomenten dan kan je op ieder moment bij de begeleiders terecht.

Zaterdag zit het kamp erop, en zijn ook jouw ouders en vrienden welkom! Ieder groepje toont waar zij de voorbije week mee bezig zijn geweest. Daarna is er voor iedereen, de deelnemers, begeleiders en ouders/vrienden nog een lekkere maaltijd en afsluitmoment voorzien.  

Hoe inschrijven?

Inschrijven voor het rouwkamp van 2018 kan via de website van Koning Kevin (www.koningkevin.be)

Voor kinderen (6 tot 12 jaar): https://www.koningkevin.be/initiatief/missing-you/

Voor jongeren (12 tot 16 jaar): https://www.koningkevin.be/initiatief/missing-you-jongeren/

Voor jongvolwassenen (16 tot 30 jaar): https://www.koningkevin.be/initiatief/missing-you-voor-jong-volwassenen/

Inschrijven

Organisatie: Koning Kevin
Telefoon: 016 350 550.

Adres

Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver

Rozendaal, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Bekijk in Google maps