Izegem, Sint-Jozefskliniek
18 sep
13.00u

Revivio: Oncologisch revalidatieprogramma

Georganiseerd door

De diagnose van kanker heeft een ernstige impact op het leven. Het is een ingrijpende periode en dit zowel voor de patiënt als zijn omgeving. Vaak is het een tijd van talloze onderzoeken en intensieve behandelingen. Wanneer deze achter de rug zijn, wil men zo snel mogelijk het ’gewone’ leven terug opnemen.
Patiënten merken echter vaak op dat er zowel op korte als op lange termijn lichamelijke, psychologische en sociale gevolgen van de ziekte kunnen opduiken.
Om patiënten en hun familie daarbij te helpen, is binnen ons ziekenhuis een revalidatieprogramma ontwikkeld voor ex-kankerpatiënten.

Programma: 'Een gezonde geest in een gezond lichaam' is het idee dat leeft binnen het oncorevalidatieprogramma. Een ziekte als kanker heeft zowel een impact op ons lichamelijk als ons psychisch functioneren. Deze twee aspecten zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij wensen dan ook graag aandacht te besteden aan deze facetten.
Enerzijds willen wij via fysieke training het activiteitenniveau, de kracht en de conditie verhogen om zo klachten zoals vermoeidheid te verminderen. Anderzijds beogen wij via informatiesessies een aantal thema’s toe te lichten omtrent onder andere voeding, verzorging, vermoeidheid, concentratie en slaap, relaxatie,...
Via het programma streven wij ernaar de patiënten te begeleiden op hun weg naar herstel, zowel op lichamelijk, geestelijk als sociaal vlak.
Er is aanbod tot een groepsprogramma (maximaal zes deelnemers per groep). Het programma loopt over 12 weken met twee bijeenkomsten per week. Het volgend programma gaat op 18 september van start.

Indien u went deel te nemen aan het oncologisch revalidatieprogramma, kan u inlichtingen inwinnen bij één van de contactpersonen.

 

Inschrijven

Bij: Ilke Corneillie
Telefoon: 051/334232
Bij: Lies Deltour
Telefoon: 051/334128
Bij: Tine Vanden Bergh
Telefoon: 051/334158

Adres

Sint-Jozefskliniek

Ommegangstraat 7, 8870 Izegem
Bekijk in Google maps