Torhout, Stadhuis Torhout
8 dec
14.00u

Praatcafé Torhout 'Voeding en kanker'

Georganiseerd door

Een praatcafé is een informeel ontmoetingsmoment voor kankerpatiënten en hun naasten. Het start met een korte inleiding waarna er ruimte is voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Hierdoor kunt u contact leggen met lotgenoten. 

Wat velen niet weten is dat de allerbelangrijkste factor welke van invloed is op het ontstaan van kanker de voeding is, belangrijker nog dan roken. In deze voordracht zullen daarom de volgende aspecten aan de orde komen: Wat is kanker en door welke factoren wordt kanker beïnvloed?, Wat is de rol van de voeding?, Welke factoren in de voeding bevorderen het ontstaan van kanker?, Zijn er beschermende componenten in de voeding aanwezig ? Zo ja, welke ?, Wat is de rol van knoflook, koolsoorten, ruw vezel, vitaminen en sporenelementen ?, Is het juist dat barbecueën ongezond is en dat vlees verhitten toxisch is ?, Wat is de individuele relatie tussen voeding en borstkanker, maagkanker, longkanker, ... ?
Op deze en andere vragen zal gepoogd worden een duidelijk en helder antwoord te geven in het licht van wat tot hiertoe de wetenschappelijke wereld heeft gevonden. Deze voordracht zal gegeven worden door Dokter De Marteleire.

Inschrijven

Bij: Christelle Demoor
Organisatie: Stad Torhout
Telefoon: 050 22 11 25

Adres

Stadhuis Torhout

Markt 1, 8820 Torhout (lokaal: Raadzaal)
Bekijk in Google maps