Gent, VZW Het Majin Huis
25 feb
14.00u

Praatcafé Gent : Voeding en kanker, feiten en fabels...

Georganiseerd door

Voeding en kanker, daarover hoor je heel uiteenlopende zaken. Speelt voeding een rol bij het ontstaan van kanker? Bestaan er voedingsmiddelen die een gunstig effect hebben bij de behandeling tegen kanker? Of juist niet ? Is het nodig om mijn voedingspatroon aan te passen?  Wat zijn feiten en wat zijn fabels ?  Tijdens de oncologische behandeling, maar ook daarna, is voeding heel belangrijk. Toch zijn de voedingsadviezen niet helemaal gelijk. Tijdens de behandeling is het advies vaak gericht op voedingsproblemen. Na de behandeling wordt er gestreefd naar een gezonde, evenwichtige voeding met aandacht voor voldoende lichaamsbeweging.

Oncodiëtiste Ruby Faelens van AZ Sint-Lucas Gent geeft u meer informatie en tips rond dit onderwerp.

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met Het Majin Huis Gent en de 4 Gentse ziekenhuizen maandelijkse koffiemomenten en praatcafés voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Deze  ontmoetingsmomenten worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en het Majin Huis Gent. Deze vrijwilligers zijn ook aanspreekbaar voor persoonlijke gesprekken en bieden waar nodig informatie en advies.

U kunt tegelijkertijd ook kennismaken met het aanbod van het Majin Huis, een warme plek waar mensen met kanker en hun omgeving elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen.

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: VZW Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0472 71 21 15

Adres

VZW Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7, 9000 Gent
Bekijk in Google maps