Gent, Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard
23 mei
14.00u - 16.00u

Praatcafé Gent : smaakverandering bij kanker

Smaakverandering komt heel vaak voor bij kanker en kankerbehandeling(en). Ze kan ervoor zorgen dat je plots een afkeer voelt tegenover sommige, vaak sterk geurende, voeding. Ook zogenaamde ‘negatieve associaties’ van voeding met bepaalde ervaringen tijdens de ziekte of de behandeling(en) kunnen je parten spelen. Als je bijvoorbeeld misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at, kan het dat je daar nu helemaal geen zin meer in hebt.

Smaak is een cruciale hefboom tussen voeding en gezondheid. Maar wat is smaak eigenlijk en hoe werkt ons smaakorgaan? Kan (selectieve) smaaksturing een oplossing bieden voor smaakmanco’s of smaakverandering? Hoe kan een chef in een ziekenhuis hierop inspelen? En hoe kan je zelf jouw eten aanpassen volgens jouw smaakverandering zodat je weer zin hebt om te eten?

Het is belangrijk om te blijven genieten van eten. Ondervoeding komt vaak voor bij kanker, en kan het welslagen van je behandeling(en) beïnvloeden of bijwerkingen ervan doen toenemen.

Spreker : Berten Furniere, chef voor Compass Group/Medirest in AZ Jan Palfijn en opgeleid in post-culinaire Gastro-Engineering,

Inschrijven

Bij: Emily Verstuyft
Organisatie: Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard
Telefoon: 09 266 93 44

Adres

Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard

Jubileumlaan 219, 9000 Gent
Bekijk in Google maps