Gent, Het Majin Huis
26 nov
14.00u - 16.00u

Praatcafé Gent : Kanker en werkhervatting

Georganiseerd door

Een kankerproces doormaken kan uw leven flink overhoop halen. Wat voordien vanzelfsprekend was, is nadien misschien geen zekerheid meer. Zowel op emotioneel, cognitief, fysiek als sociaal vlak kan kanker sporen nalaten. Hierdoor kunt u ook op vlak van werkhervatting op bepaalde moeilijkheden en vragen botsen. Hoe zal het contact met mijn werkgever en collega’s verlopen? Hoe ga ik om met de balans tussen het ‘er willen staan’ en de nood aan ondersteuning? Hoe pak ik werkhervatting praktisch aan? Kan ik nog hetzelfde werkritme of takenpakket aan? Wat als ik mijn oude job niet meer zie zitten?

Werken na kanker is geen evidentie. Vaak brengt het vragen, twijfels en onzekerheden met zich mee, vaak kan het inschakelen van een psycholoog of coach soelaas bieden. U krijgt dan gratis de nodige ondersteuning bij uw werkhervatting of zoektocht naar een nieuwe, passende job. Beide sprekers vertellen u daar meer over tijdens deze infosessie.

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met Het Majin Huis Gent en de 4 Gentse ziekenhuizen maandelijkse koffiemomenten en praatcafés voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Deze  ontmoetingsmomenten worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en het Majin Huis Gent. Deze vrijwilligers zijn ook aanspreekbaar voor persoonlijke gesprekken en bieden waar nodig informatie en advies.

U kunt tegelijkertijd ook kennismaken met het aanbod van het Majin Huis, een warme plek waar mensen met kanker en hun omgeving elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen.

De praatcafés gaan door op 24 september 2019, 26 november 2019, 25 februari 2020, 28 april 2020 en 30 juni 2020. De koffienamiddagen gaan door op 27 augustus 2019, 29 oktober 2019, 28 januari 2020, 31 maart 2020 en 26 mei 2020 en worden om de beurt afgewisseld met praatcafés (met infosessie/spreker).

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: VZW Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0472 71 21 15

Adres

Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7, 9000 Gent
Bekijk in Google maps