Gent, Het Majin Huis
24 sep
14.00u - 16.00u

Praatcafé Gent : Kanker en vermoeidheid

Georganiseerd door

Tijdens dit praatcafé krijgt u een antwoord op de vragen die vermoeidheid bij en na kanker oproepen.  Hoe komt het dat ze zo overweldigend is? Hoe ermee omgaan? Tijdens deze sessie helpen we te begrijpen waar die vermoeidheid vandaan komt.  Er is ruimte om in te gaan op de impact die vermoeidheid kan hebben op jezelf, op je gezin ... Wat kunt u zelf doen om uw fysieke conditie op peil te houden en geleidelijk aan (weer) op te bouwen? U krijgt tips over hoe u een beter evenwicht kunt vinden tussen rusten en bewegen en hoe u uw dag kunt indelen zodat u voldoende energie overhoudt voor activiteiten die u wilt of moet uitvoeren en die u energie geven.

U kunt ook ervaringen uitwisselen met andere kankerpatiënten. Ook uw familie is welkom.

Spreker : Johan De Munter, verpleegkundig consulent UZ Gent

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met Het Majin Huis Gent en de 4 Gentse ziekenhuizen maandelijkse koffiemomenten en praatcafés voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Deze  ontmoetingsmomenten worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en het Majin Huis Gent. Deze vrijwilligers zijn ook aanspreekbaar voor persoonlijke gesprekken en bieden waar nodig informatie en advies.

U kunt tegelijkertijd ook kennismaken met het aanbod van het Majin Huis, een warme plek waar mensen met kanker en hun omgeving elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen.

De praatcafés gaan door op 24 september 2019, 26 november 2019, 25 februari 2020, 28 april 2020 en 30 juni 2020. De koffienamiddagen gaan door op 27 augustus 2019, 29 oktober 2019, 28 januari 2020, 31 maart 2020 en 26 mei 2020 en worden om de beurt afgewisseld met praatcafés (met infosessie/spreker).

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: VZW Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0472 71 21 15

Adres

Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7 , 9000 Gent
Bekijk in Google maps