Gent, Het Majin Huis
27 sep
14.00u - 16.00u

Praatcafé Gent : Kanker en relaxatie

Georganiseerd door

Ervaar je veel innerlijke onrust, piekergedachten en stress ? Heb je nood aan meer relaxatie ?
Tijdens en na de kankerbehandeling is het opnieuw “invoelen” van je lichaam niet altijd even eenvoudig. Zeker als je veel spanning voelt en opmerkt. In deze workshop staan we ervaringsgericht stil bij hoe dit voelt. Je leert via oefeningen herkennen of je lichaam nog steeds in “overlevingsmodus” zit en hoe ontspanningsmethodieken je kunnen helpen om lichamelijk en mentaal tot rust te komen en stress en spanning te verlichten.

Het dragen van losse comfortabele kledij is aanbevolen bij de oefeningen.

Spreker/begeleider : Ingrid Jacobs, Psycholoog/Therapeut/Mindfulnesstrainer, Kankercentrum UZ Gent

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met Het Majin Huis Gent en de 4 Gentse ziekenhuizen praatcafés voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Tijdens een praatcafé organiseren we een infosessie met gastspreker of workshop of activiteit. 

De praatcafés worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en het Majin Huis Gent. Deze vrijwilligers zijn ook aanspreekbaar voor persoonlijke gesprekken en bieden waar nodig informatie en advies.

U kunt tijdens uw bezoek ook kennismaken met het aanbod van Het Majin Huis, een warme plek waar mensen met kanker en hun omgeving elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen.

De praatcafés (met infosessie/spreker) gaan in 2022 door op 26 april, 28 juni, 27 september en 29 november

 

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0479 16 15 08

Adres

Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7 , 9000 Gent
Bekijk in Google maps