Gent, LDC De Vlaschaard
28 mrt
14.00u

Praatcafé Gent : Kanker en de invloed van voeding

Wat velen niet weten is dat voeding invloed heeft op het ontstaan van kanker. In deze voordracht staat Dr. Ir. De Maerteleire stil bij de risicofactoren verbonden aan voeding. Waarop moeten we letten om het risico op kanker te minimaliseren? Zijn er ook beschermende componenten in de voeding aanwezig? Wat kunnen we doen om kanker zo ver mogelijk van ons af te houden?

Voeding kan kanker zelf niet genezen, het is geen therapie op zich, maar het kan een behandeling wel ondersteunen. Bij kanker maken we een onderscheid tussen ‘gezonde’ en ‘goede’ voeding. Mensen die goed gevoed zijn, verdragen de behandeling doorgaans beter dan verzwakte patiënten.

Spreker: Dr. Ir. Eric De Maerteleire studeerde af als bioingenieur aan de Faculteit van de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij was hoofd van het Stadslaboratorium van Gent en lid van de Hoge Gezondheidsraad van België.

Het praatcafé Gent is bedoeld voor mensen met/na kanker en hun naasten. Na deze activiteit en tijdens de pauze is er volop gelegenheid voor ontmoeting met lotgenoten. Een ideaal moment voor een babbel of om even van gedachten te wisselen. Een ideale gelegenheid om even van gedachten te wisselen, een leuke babbel, gezelligheid...Er zijn ook vrijwilligers van Kom op tegen Kanker aanwezig. U kunt bij hen terecht voor info of voor een luisterend oor.

Inschrijven

Bij: Emily Verstuyft
Organisatie: Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard
Telefoon: 09 266 93 44

Adres

LDC De Vlaschaard

Jubileumlaan 219, 9000 Gent
Bekijk in Google maps