Gent, Het Majin Huis
29 nov
14.00u - 16.00u

Praatcafé Gent : Kanker en bewegen

Georganiseerd door

Bewegen is noodzakelijk voor het lichamelijk en geestelijk welbevinden van elke mens, dus ook van een kankerpatiënt.
Tijdens de behandeling van kanker wordt de conditie sterkt aangetast. Het is belangrijk om deze conditie tijdens en vooral na de behandeling weer op te bouwen door regelmatige beweging.
Wilt u meer te weten komen over hoe dit in zijn werk gaat en wat u eraan kan doen? Tijdens dit praatcafé wordt ingegaan op de positieve invloed van bewegen. U komt ook alles te weten over hoe regelmatig bewegen kan helpen om actief te blijven en uw energiepeil te verhogen.
Ook tijdens de behandeling is het vaak mogelijk om te blijven bewegen.

Spreker : Sarah Soenen, kinesitherapeut K-Fit en WE-Care programma AZ Sint-Lucas

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met Het Majin Huis Gent en de 4 Gentse ziekenhuizen praatcafés voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Tijdens een praatcafé organiseren we een infosessie met gastspreker of workshop of activiteit. 

De praatcafés worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en het Majin Huis Gent. Deze vrijwilligers zijn ook aanspreekbaar voor persoonlijke gesprekken en bieden waar nodig informatie en advies.

U kunt tijdens uw bezoek ook kennismaken met het aanbod van Het Majin Huis, een warme plek waar mensen met kanker en hun omgeving elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen.

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0479 16 15 08

Adres

Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7, 9000 Gent
Bekijk in Google maps