Gent, Het Majin Huis
29 jun
14.00u - 16.00u

Praatcafé Gent : Erfelijkheid en kanker

Georganiseerd door

Kanker wordt gedreven door een opeenstapeling van veranderingen in ons genetisch materiaal. Kanker kan daarom gezien worden als een genetische ziekte. Genetische veranderingen die ons risico op kanker verhogen, kunnen tijdens ons leven ontstaan of aangeboren (erfelijk) zijn. Vaak wordt er gezegd dat ‘kanker in de familie zit’, anderzijds is kanker ook een veelvoorkomende ziekte. Het risico op kanker kan soms erfelijk bepaald zijn, maar in de meerderheid van de gevallen is dat niet zo. Wanneer is een genetische test nuttig en wat kan een genetische test ons vertellen? Hoe kunnen we het risico op kanker inschatten, zowel bij onszelf als bij ons nageslacht? Kunnen we iets met deze informatie? En hoe zit het dan met mijn privacy? In deze lezing van Prof. Kathleen Claes, Moleculair Geneticus, Centrum voor Medische Genetica, Universiteit Gent., verkennen we het nut, de mogelijkheden en de beperkingen van genetisch onderzoek, gestoffeerd met praktijkgerichte voorbeelden. U kunt er met uw vragen terecht.

Tijdens onze praatcafés krijg je informatie en is er tijd en ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Je kunt er makkelijk contact leggen met elkaar en zo lotgenoten ontmoeten. Zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en Het Majin Huis bieden ondersteuning.

We vragen uit praktische overweging om steeds in te schrijven met vermelding van het praatcafé of de koffienamiddag waaraan u wenst deel te nemen.

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0479/16 15 08

Adres

Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7, 9000 Gent
Bekijk in Google maps