Genk, Digitaal praatcafé ism Stad Genk
20 nov
14.00u - 16.00u

Digitaal Praatcafé Genk: Verliesverwerking na kanker

Georganiseerd door

Heel wat mensen worden in hun omgeving rechtstreeks of onrechtstreeks geconfronteerd met kanker. Veel mensen hebben ook nood om hun gevoelens, ervaringen en twijfels te delen. Inloophuis Limani organiseert daarom een infoavond en koffiemoment in Genk.

Foffi Mavrakis kreeg in 2005 de diagnose van kanker en haar wereld stortte in elkaar. ‘Kanker heeft een hele grote impact op mijn leven gehad, zowel privé als professioneel. Hoe moest is het mijn kinderen vertellen? Kan ik nog werken? Kon men mij helpen? Zoveel vragen kwamen op me af.’ Foffi vertelt op een indringende manier hoe zij tegen kanker gevochten heeft en hoe ze kwam tot de oprichting van Inloophuis Limani vzw .

Katleen Schiepers, psychologe werkzaam bij Kom op tegen Kanker, vult aan met actuele inzichten rond het rouwproces dat een diagnose kanker vaak in beweging zet, ongeacht de ziekteprognose.

Ze geeft een kader en handvaten bij de ingrijpende impact van kanker en spreekt vanuit meer

dan 15 jaar ervaring binnen de oncologie. Niet alleen wie zelf kanker heeft (gehad), maar ook familie en vrienden zijn welkom om te komen luisteren naar het verhaal van Foffi en Katleen.

Gratis inkom maar deelnemers moeten zich aan de coronamaatregelen houden: mondmasker verplicht en afstand bewaren.

Inschrijven

Bij: Romina Picerno
Organisatie: Dienst Welzijn Genk
Telefoon: 089 65 43 72
Bij: Phaedra Vandyck
Organisatie: Inloophuis Limani
Telefoon: 0485 32 69 57 - 0485 32 70 97

Adres

Digitaal praatcafé ism Stad Genk

Stadsplein 1, 3600 Genk (lokaal: Zaal De Loft)
Bekijk in Google maps