Eeklo, LDC Zonneheem
27 sep
14.00u

Praatcafé Eeklo : Workshop zorgmassage bij kanker

Georganiseerd door

Via handmassage bezorg je iemand een fijn en ontspannend moment tijdens een moeilijke en stresserende periode.Tijdens deze workshop leren we je hoe je een handmassage aan iemand met kanker (in behandeling of herstel) kunt geven. Bovendien tonen vele wetenschappelijke studies aan dat zorgmassages kunnen helpen om pijn, angst, vermoeidheid en depressie te verzachten. Tijdens deze workshop krijg je van deskundige zorgmasseurs van de VZW Zorgmassage uitleg over de principes, voorzorgsmaatregelen, toepassing zorgmassage… Vervolgens gaan we de handmassage oefenen per duo en krijg je instructies zodat je de massagetechnieken correct leert toepassen. Nadien kun je thuis aan de slag met de instructiefilm of het handboek. Breng zelf 2 handdoeken en 2 kussens mee voor de oefeningen.  
Deze workshop is ideaal om als duo aan deel te nemen. Kom je toch alleen ? Laat het dan weten bij de inschrijving. We zorgen dan voor een oplossing.

Het praatcafé Eeklo is bedoeld voor mensen met/na kanker en hun naasten. Na de workshop en tijdens de pauze is er volop gelegenheid voor contact met lotgenoten. Een ideale gelegenheid om even van gedachten te wisselen, een leuke babbel, gezelligheid...

Er zijn ook vrijwilligers van Kom op tegen Kanker aanwezig. U kunt bij hen terecht voor info of voor een luisterend oor.

 

Inschrijven

Organisatie: LDC Zonneheem
E-mailadres: zonneheem@eeklo.be
Telefoon: 09 377 02 46

Adres

LDC Zonneheem

Schietspoelstraat 9, 9900 Eeklo
Bekijk in Google maps